Wszystko to robiłem. Zabrałem z pracy nowiutki dysk w celu sprawdzenia czy na nim tak samo długo będą zapisywały się zdjęcia. Poprzednio miałem dysk 320GB i na nim trwało to znacznie szybciej, teraz na nowym 1 TB idzie jak flaki z oleju.
Wszystko to robiłem. Zabrałem z pracy nowiutki dysk w celu sprawdzenia czy na nim tak samo długo będą zapisywały się zdjęcia. Poprzednio miałem dysk 320GB i na nim trwało to znacznie szybciej, teraz na nowym 1 TB idzie jak flaki z oleju.
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
a te dyski mają podobne parametry ?
Różnią się tylo wielkością, chyba będzie trzeba w końcu postawić system po 2 latach![]()
JA MAM TROCHĘ INNY PROBLEM NIE WIEM CZY PISZE W ODPOWIEDNIM WĄTKU. Chcę umieścic podpis na zdjęciu jpg rozdzielczość 1024*683 zdjęcia i podpisu spd w takiej samej rozdzielczości ale różnych wartościach dpi. I np podpis jest mniejszy niż wielkość zdjęcia muszę go naciągać do rozmiaru zdjęcia. Czy da się ustawić w photoschopie aby skalowało po rozdzielczośći a nie po dpi ? Dodam że jeśli przestawie dpi zdjęcia na taką samą jak podpis to jest wszystko okey. Czy musze za każdym razem pilnowac dpi przy wopłaniu RAW aby mieć takiesame jak na pliku w którym zapisałem gotowy podpis?
6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)
Ja najpierw zmniejszam zdjęcia dopiero potem nakładam na nie podpis, mam ustawiony na sztywno i wszystko cacy![]()