są pytania, są odpowiedzi![]()
zapytam z ciekawosci.......wlasciwie ciekawosci znajomego ktory sie do Was chce wybrac, a jest zupelnie poczatkujacy w te "klocki" obrobkowe....czy to ma sens dla zoltodzioba, czy lepiej niech troszke podszkoli podstawy ps i capture one
Może wypowie sie ktoś kto był na takich warsztatach
C5D + 17-40 4L + T28-75 2,8 + 50 1,4 + 85 1,8 + 70-200 4L
Sam sobie odpowiedziałeś. Ile nauczy się osoba kompletnie zielona siedząc kilka godzin i patrząc na monitor, gdzie gary i tkacz czarują? Jeżeli nie jest obeznana na przynajmniej średnim z pracą w ps czy c1, to moim zdaniem niczego nie wyniesie z takich warsztatów oprócz kompletnego młyna w głowie.
Kiedyś funkcjonowało powiedzenie odnośnie standardu pracy przy komputerach w Polsce: monitor 15'' - 15 użytkowników. Nastąpił spory progres. Teraz mamy: monitor 22'' - 10/12 użytkowników![]()
Marki trzy.
1. Ja byłem na warsztatach.
2. Lepiej znac podstawy PS, ale wiedza zawsze "z tyłu głowy" zostanie - nawet u żółtodzioba. - ZWŁASZCZA że sposób obróbki jest maglowany na kilkunastu plikach.
3. Co do Capture One - ja nie używam tego, używam ACR (nie stac mnie teraz na zakup C1). Wiedza nabyta na warsztatach to coś wiecej niż dylemat "Czy C1 czy ACR?". Tu bardziej chodzi o podejście do obróbki.
4. Zamiast skupiac się na kwestiach "stricte technicznych" lepiej wyczulic się na KOLORY - uważnie patrzec co ładnie gra a co nie ładnie na obrazku, jakie połączenia kolorów itd. - i patrzec na ręce chłopakom podczas warsztatów. I pytac !
5. tu jest materiał który obrobiłem zainspirowany warsztatami, wkrótce będzie nowy.
http://attimo.pl/blog/?p=221
6. Amen.
OT. Przeniesiony do pralni. Proszę tu nie kontynuować.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-02-2011 o 21:24
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
W takim razie jeszcze raz:
Czy będziecie organizowac warsztaty w terminie Czerwiec/Lipiec?
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Zalezy to od zainteresowania. To bedzie juz sezon wiec raczej niedziela.
Czy będziecie organizować szkolenia z reportażu?
C1 Express wystarcza do osiagniecia wszystkich/wiekszosci efektow czy potrzebny jest Pro ? Czy jesli piszecie ze czerwiec lipiec to prawdopodobnie niedziela to jakie terminy wchodza w gre ? Interesuje mnie osobiscie czerwiec
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6