Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: PHOTOCHOPIN' by BLYSKOTLIWIE.PL - Warszawa, 12.03.11

Domyślnie

są pytania, są odpowiedzi

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

zapytam z ciekawosci.......wlasciwie ciekawosci znajomego ktory sie do Was chce wybrac, a jest zupelnie poczatkujacy w te "klocki" obrobkowe.... czy to ma sens dla zoltodzioba, czy lepiej niech troszke podszkoli podstawy ps i capture one

Domyślnie

Może wypowie sie ktoś kto był na takich warsztatach
    C5D + 17-40 4L + T28-75 2,8 + 50 1,4 + 85 1,8 + 70-200 4L

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robsonikus Zobacz posta
    zapytam z ciekawosci.......wlasciwie ciekawosci znajomego ktory sie do Was chce wybrac, a jest zupelnie poczatkujacy w te "klocki" obrobkowe.... czy to ma sens dla zoltodzioba, czy lepiej niech troszke podszkoli podstawy ps i capture one
    Sam sobie odpowiedziałeś. Ile nauczy się osoba kompletnie zielona siedząc kilka godzin i patrząc na monitor, gdzie gary i tkacz czarują? Jeżeli nie jest obeznana na przynajmniej średnim z pracą w ps czy c1, to moim zdaniem niczego nie wyniesie z takich warsztatów oprócz kompletnego młyna w głowie.
    Kiedyś funkcjonowało powiedzenie odnośnie standardu pracy przy komputerach w Polsce: monitor 15'' - 15 użytkowników. Nastąpił spory progres. Teraz mamy: monitor 22'' - 10/12 użytkowników
    Marki trzy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robsonikus Zobacz posta
    1. Ja byłem na warsztatach.

2. Lepiej znac podstawy PS, ale wiedza zawsze "z tyłu głowy" zostanie - nawet u żółtodzioba. - ZWŁASZCZA że sposób obróbki jest maglowany na kilkunastu plikach.

3. Co do Capture One - ja nie używam tego, używam ACR (nie stac mnie teraz na zakup C1). Wiedza nabyta na warsztatach to coś wiecej niż dylemat "Czy C1 czy ACR?". Tu bardziej chodzi o podejście do obróbki.

4. Zamiast skupiac się na kwestiach "stricte technicznych" lepiej wyczulic się na KOLORY - uważnie patrzec co ładnie gra a co nie ładnie na obrazku, jakie połączenia kolorów itd. - i patrzec na ręce chłopakom podczas warsztatów. I pytac !

5. tu jest materiał który obrobiłem zainspirowany warsztatami, wkrótce będzie nowy.
    http://attimo.pl/blog/?p=221

6. Amen.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

OT. Przeniesiony do pralni. Proszę tu nie kontynuować.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-02-2011 o 21:24
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

W takim razie jeszcze raz:
    Czy będziecie organizowac warsztaty w terminie Czerwiec/Lipiec?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Zalezy to od zainteresowania. To bedzie juz sezon wiec raczej niedziela.

Dopiero zaczyna Awatar macieksob
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie

Czy będziecie organizować szkolenia z reportażu?

Uzależniony

Domyślnie

C1 Express wystarcza do osiagniecia wszystkich/wiekszosci efektow czy potrzebny jest Pro ? Czy jesli piszecie ze czerwiec lipiec to prawdopodobnie niedziela to jakie terminy wchodza w gre ? Interesuje mnie osobiscie czerwiec
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów