Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: PHOTOCHOPIN' by BLYSKOTLIWIE.PL - Warszawa, 12.03.11

Domyślnie

hyzop, komputer jest jeden, kazdy moze usiasc i sprobowac swoich sil, ale zazwyczaj ludzie wolą oglądać kolejne patenty i o nich rozmawiać niż siadać samemu.

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    Zrozum to, że to nie jest kurs obróbki słit fotek na nk
    A co nk, jest zakaz na dobrze obrobione foty, zaniepokoiłem się liczbą pojedynczą (naszym kompie), może to oznaczać naprzykład formę tylko prezentacji -ciach, ciach i do domu

Domyślnie

no jest to forma wykladu interaktywnego - czyli siedzisz 1m od monitora i patrzysz nam na rece i sluchasz co mowimy, wolna wymiana mysli, mozesz usiasc sprobowac pod naszym okiem, formula jest dosc luzna i jak do tej pory wszystkim to odpowiadalo.

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

gary to ja mam takie pytanie i prośbę.
    zakładam że na warsztatach pracujecie na raw-ach z puszek FF, jak wiadomo w nich plastyka, kontrasty, przejście tonalne jest znacząco lepsze niż w cropach. Czy mógł byś Ty bądź Twój wspólnik zaprezentować jakieś zdjęcie z cropa po waszej obróbce. Pozwoli to rozwiać moje wątpliwości czy iść na dzień dzisiejszy na warsztaty posiadając cropową puszkę, czy może pierw w jakieś szkło zainwestować.

Domyślnie

nie mam zadnego cropowego pliku, ale moze ktos w marcu przyniesie taki plik

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

a czy była by jakaś możliwość aby ktoś z userów podesłał ślubnego raw-a z cropa do prezentacji?

calamus
    Guest

Domyślnie

OK, pytanie za 100 pkt. - czy na warsztatach pokazywane są techniki oparte WYŁĄCZNIE na korzystaniu z możliwości samego Photoshopa, czy w grę wchodzą jakieś dodatkowe filtry/pluginy/akcje itp.?

Bo jeśli miałbym wydać 1700 zł za taki kurs tylko po to żeby się dowiedzieć, że do uzyskania takich efektów muszę się zaopatrzyć w zestaw filtrów za (przykładowo) 200€, to wtedy przestaje to być kurs a robi się dość droga akcja marketingowa... i szczerze mówiąc średnio opłaca się bulić tyle za tak na dobrą sprawę zwykłą reklamę czegoś, do czego i tak w przypadku kupna dostaje się instrukcję obsługi

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

jak na moje oko to tam sam PS potrzebny i C1 bądź LR/ACR.
    wiadomo dla ułatwienia można sobie presety/akcje porobić...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    mnie interesuje najbardziej jak wygląda efekt obróbki z matrycy crop x1.6, czy jest on porównywalny...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i tak na marginesie warsztaty kosztują 1500zł
    Ostatnio edytowane przez obcy21 ; 24-01-2011 o 19:33 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

żadnych akcji nie uzywamy. czysty PS.

Domyślnie

gary, podziwiam Cię za Twoją cierpliwość, po co wnikać i tak pewnie macie już komplet
    zainwestowałem teraz troszkę kasy w puchy ale mam Wasz kurs na uwadze. Pozdrawiam.
    Canon 5d MarkII, Canon 50d, Canon 50mm/1.4, Canon 24mm/1.4II, Canon 70-200/2.8 USM, Canon 580 EXII i dużo innych śmieci.
    Pkt 8 regulaminu forum

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów