Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Problem z Quantuum PT-300 + Softbox OCTA 120cm

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Legnica

Domyślnie Problem z Quantuum PT-300 + Softbox OCTA 120cm

Witam,
    Dzisiaj przyszedł mi box oktagonalny 120cm ( http://allegro.pl/visico-sb035-softb...397162563.html ), i pojawił się problem z lampami PT-300, otóż jak nakładam box'a na lampy to opada on razem z lampą powoli w dół. Nieważne jak mocno dokręcę śrubę regulującą góra/dół, jakbym próbował dokręcić mocniej to na pewno coś połamię

Lampy mam dwie i w obu to samo. Są praktycznie nowe, pierwszy raz mają styczność z innym modyfikatorem niż parasol

Miał ktoś podobny problem? Jak temu zaradzić?
    Można gdzieś kupić zamienne i pewniejsze mocowanie tej lampy do statywu, które wyeliminuje ten problem?
    Czy też jedyną radą jest wynajęcie "murzyna" do trzymania lampy w w odpowiednim położeniu?

Z góry dzięki za pomoc
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jednak tylko jedna lampa się tak zachowuje... Druga miała jeszcze trochę luzu do nakręcenia. Słać na reklamację?
    Ostatnio edytowane przez sanchin ; 20-01-2011 o 19:54 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu

Domyślnie

Śruba służąca do dokręcania nie ma tzw. "kontry" - takiej karbowanej odpowiednio podkładki. Można taką dorobić przy odrobinie wprawy. Ja wybierając lampy wziąłem m.in. dlatego konkurencyjnego powerluxa, który właśnie w ten sposób ma rozwiązane mocowanie już fabrycznie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Pomyślałem że można by spróbować jakoś zamocować przeciwwagę, ale nie bardzo wiem do czego ją przymocować :/ Jakieś pomysły?

Początki nałogu

Domyślnie

Jeśli lampa ma "wbudowany" uchwyt na parasolkę pod sobą i obudowa nie blokuje dojścia od tyłu, to możesz spróbować przeciwwagę zawiesić na jakimś pręcie z wykorzystaniem własnie otworu na parasol...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

ok, dzięki za pomoc

Uprawnienia umieszczania postów