stabilizacja raczej zbędna, światła będzie pod dostatkiem żeby użyć krótkich czasów![]()
stabilizacja raczej zbędna, światła będzie pod dostatkiem żeby użyć krótkich czasów![]()
1d, 30, 24-200/2.8l, 580ex
Generalnie z tego co pamiętam to nawet ten stary kit na szerszym kącie przymknięty daje całkiem znośny obrazek, gorzej było w okolicach 50mm no i przy pełnej dziurze ale wdg. mnie przy dobrym oświetleniu powinien dawać radę...A jak chcesz coś trochę lepszego to poszukaj tamrona 17-50 tak jak radzili poprzednicy, do takiego zastosowania jak piszesz śmiało może być bez stabilizacji. POZDR
Witam, może o obiektywach wypowiadał się nie będę, ale mam pewne doświadczenie w temacie, robiłem swego czasu zdjęcia do sklepu internetowego i też miałem z tym problemy, po zrobieniu trzech nieudanych serii okazało się że najważniejsze w tym wszystkim jest światło. Dobrze oświetlony przedmiot, bez ostrych cieni i z odpowiednio skontrastowanym tłem, jedno do wszystkiego nie wystarcza. Co do ubrań to najlepiej wyglądają na manekinie, ja za pierwszym razem próbowałem bez ;|