kolega roshuu już podał przykłady, ale ak chcesz możemy sie "pościgac" na zdjęcia: ja elkami (nie tylko tymi z mojej stopki) Ty kitem i forumowicze rozstrzygna czy sa identyczne
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
no to może battle na kita i elki?
kolega roshuu już podał przykłady, ale ak chcesz możemy sie "pościgac" na zdjęcia: ja elkami (nie tylko tymi z mojej stopki) Ty kitem i forumowicze rozstrzygna czy sa identyczne
no to może battle na kita i elki?
Ostatnio edytowane przez tombas ; 20-01-2011 o 15:18 Powód: Automerged Doublepost
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Wszystko zależy od tego gdzie twoje zdjęcia trafiają, jesli do albumu w rozmiarze 10x15 to Lka jest w mojej opinii niepotrzebnym wydatkiem ponieważ nie wykorzystujesz możliwości za które zapłaciłeś.
Moje prace można obejrzeć i ocenić w moim folio.
Nie mam wewnętrznej potrzeby nikomu nic udowadniać.
Opisuje tylko swoje własne doświadczenia jakie zebrałem w ciągu ostatnich 8 lat pracy na analogach i cyfrach, photoshopie i kilkunastu dosyć drogich, świetnych pluginach.
Ostatnio edytowane przez mateuszkaratysz ; 20-01-2011 o 15:21 Powód: Automerged Doublepost
Zbyt pochopnie oceniasz moje wypowiedzi, ponieważ oderwałeś je od kontekstu którym jest post autora.
Ja nigdzie nie napisałem, że jestem przeciwnikiem L-ek
Mało tego nie posiadam Kita.
A kto napisal ze jestes przeciwnikiem?
Skoro rozpisujesz sie o jednym i o drugim - to pewnie jakies doswiadczenie w temacie zebrales, czyli miales/masz ww obiektywy. Dlatego napisalem ze chetnie zobacze jakis przyklad o ktorym piszesz - rownosc (nie wyzszosc) kita do L'ki.
A co to zmieni? Wyrzucisz swoją L-kową szklarnię za kilka tysięcy złotych i przesiądziesz się na kita? Zupełnie nie rozumiesz moich wypowiedzi.
Jestem przeciwnikiem kupowania L-ek po to by wykorzystywać je do robienia zdjęć w rozmiarach 800x600 albo do odbitek 10x15.
Takie jest moje stanowisko
jak ktoś ma używać kita i ściskać do "800x600" to niech kupi sobie superzoomadobre jasne szkło jest niezastąpione w pewnych sytuacjach w innych się sprawdza ostre, ciemne tanie
Komentujesz zdjęcie powiedz co ktoś źle zrobił żeby robił coraz lepsze
Ale czego tu nie rozumiec?
Uwazasz ze kit dorownuje obrazkowi z elki na 800x600pix?
Na 900x600 dalej dorownuje?
A na 1500x1000? Juz nie?
Gdzie jest ta magiczna granica?
Nie widzisz roznicy i mozliwosci jakie daje obiektyw ze swiatlem 1.2/1.4 w porownaniu do obiektywu ze swiatlem 3.5/4.5?
Jezeli zas chodzi o pluginy - to ja wole prace wykonac raz, niz pozniej siedziec jeszcze przed kompem i bawic sie pluginami.
Inna sprawa ze lepiej miec drogie obiektywy - niz drogie pluginy.
To jest moje stanowisko![]()
Jeżeli chodzi o magiczną granicę to można ją zauważyć kładąc przed sobą kilkanaście odbitek w rozmiarach od 10x15 do cirke 100x150
Granica jest płynna i zależy od oka człowieka, mi najbardziej odpowiadają wydruki od 30x45 i więcej wtedy każdy detal i jego szczegółowość jest na tyle duży by mnie zaspokoić.
IMO strona w którą podążasz a ja za Tobą nijak się ma do treści posta autora.
Muszę kończyć.
zdrawki i spokoju wewnętrznego
Ostatnio edytowane przez mateuszkaratysz ; 20-01-2011 o 15:55 Powód: Automerged Doublepost
Strona?
Hmm, zadalem proste pytania.
Pytania na ktore unikasz odpowiedzi.
Nie mialem i nie mam zamiaru do niczego Cie przekonywac.
Twoja sprawa czym robisz zdjecia i jak oraz czym obrabiasz.
Z jednej strony odradzasz userowi zakup drogich elek, a z drugiej piszesz o drogich pluginach.