Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 101

Wątek: Tanie body a drogie obiektywy- różnice

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateuszkaratysz Zobacz posta
    Uzasadnisz?
    kolega roshuu już podał przykłady, ale ak chcesz możemy sie "pościgac" na zdjęcia: ja elkami (nie tylko tymi z mojej stopki) Ty kitem i forumowicze rozstrzygna czy sa identyczne
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez matti_1989 Zobacz posta
    Przy takich postach najbardziej nie zgadzają się Ci co wydali tysiące złotych na swoje szkiełka
    no to może battle na kita i elki?
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 20-01-2011 o 15:18 Powód: Automerged Doublepost
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Domyślnie

Wszystko zależy od tego gdzie twoje zdjęcia trafiają, jesli do albumu w rozmiarze 10x15 to Lka jest w mojej opinii niepotrzebnym wydatkiem ponieważ nie wykorzystujesz możliwości za które zapłaciłeś.
    Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    kolega roshuu już podał przykłady, ale ak chcesz możemy sie "pościgac" na zdjęcia: ja elkami (nie tylko tymi z mojej stopki) Ty kitem i forumowicze rozstrzygna czy sa identyczne
    no to może battle na kita i elki?
    Moje prace można obejrzeć i ocenić w moim folio.
    Nie mam wewnętrznej potrzeby nikomu nic udowadniać.
    Opisuje tylko swoje własne doświadczenia jakie zebrałem w ciągu ostatnich 8 lat pracy na analogach i cyfrach, photoshopie i kilkunastu dosyć drogich, świetnych pluginach.
    Ostatnio edytowane przez mateuszkaratysz ; 20-01-2011 o 15:21 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Super, wez Mateusz kita pod pache, zapros sie na jakas studniowke lub slub - zrob kilka zdjec bez lampy na 24 i 35mm i pokaz rezultaty. Chyba ze juz takie masz - to chetnie popatrze. Moze faktycznie nie warto trzymac takiej szklarni? Dokupie sobie body.

Domyślnie

Zbyt pochopnie oceniasz moje wypowiedzi, ponieważ oderwałeś je od kontekstu którym jest post autora.

Ja nigdzie nie napisałem, że jestem przeciwnikiem L-ek

Mało tego nie posiadam Kita.

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Zbyt pochopnie oceniasz moje wypowiedzi, ponieważ oderwałeś je od kontekstu którym jest post autora.

Ja nigdzie nie napisałem, że jestem przeciwnikiem L-ek

Mało tego nie posiadam Kita.
    A kto napisal ze jestes przeciwnikiem?
    Skoro rozpisujesz sie o jednym i o drugim - to pewnie jakies doswiadczenie w temacie zebrales, czyli miales/masz ww obiektywy. Dlatego napisalem ze chetnie zobacze jakis przyklad o ktorym piszesz - rownosc (nie wyzszosc) kita do L'ki.

Domyślnie

A co to zmieni? Wyrzucisz swoją L-kową szklarnię za kilka tysięcy złotych i przesiądziesz się na kita? Zupełnie nie rozumiesz moich wypowiedzi.

Jestem przeciwnikiem kupowania L-ek po to by wykorzystywać je do robienia zdjęć w rozmiarach 800x600 albo do odbitek 10x15.

Takie jest moje stanowisko

Domyślnie

jak ktoś ma używać kita i ściskać do "800x600" to niech kupi sobie superzooma dobre jasne szkło jest niezastąpione w pewnych sytuacjach w innych się sprawdza ostre, ciemne tanie
    Komentujesz zdjęcie powiedz co ktoś źle zrobił żeby robił coraz lepsze

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A co to zmieni? Wyrzucisz swoją L-kową szklarnię za kilka tysięcy złotych i przesiądziesz się na kita? Zupełnie nie rozumiesz moich wypowiedzi.

Jestem przeciwnikiem kupowania L-ek po to by wykorzystywać je do robienia zdjęć w rozmiarach 800x600 albo do odbitek 10x15.

Takie jest moje stanowisko
    Ale czego tu nie rozumiec?
    Uwazasz ze kit dorownuje obrazkowi z elki na 800x600pix?

Na 900x600 dalej dorownuje?
    A na 1500x1000? Juz nie?

Gdzie jest ta magiczna granica?

Nie widzisz roznicy i mozliwosci jakie daje obiektyw ze swiatlem 1.2/1.4 w porownaniu do obiektywu ze swiatlem 3.5/4.5?

Jezeli zas chodzi o pluginy - to ja wole prace wykonac raz, niz pozniej siedziec jeszcze przed kompem i bawic sie pluginami.

Inna sprawa ze lepiej miec drogie obiektywy - niz drogie pluginy.

To jest moje stanowisko

Domyślnie

Jeżeli chodzi o magiczną granicę to można ją zauważyć kładąc przed sobą kilkanaście odbitek w rozmiarach od 10x15 do cirke 100x150

Granica jest płynna i zależy od oka człowieka, mi najbardziej odpowiadają wydruki od 30x45 i więcej wtedy każdy detal i jego szczegółowość jest na tyle duży by mnie zaspokoić.
    IMO strona w którą podążasz a ja za Tobą nijak się ma do treści posta autora.

Muszę kończyć.

zdrawki i spokoju wewnętrznego
    Ostatnio edytowane przez mateuszkaratysz ; 20-01-2011 o 15:55 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Strona?

Hmm, zadalem proste pytania.
    Pytania na ktore unikasz odpowiedzi.

Nie mialem i nie mam zamiaru do niczego Cie przekonywac.
    Twoja sprawa czym robisz zdjecia i jak oraz czym obrabiasz.

Z jednej strony odradzasz userowi zakup drogich elek, a z drugiej piszesz o drogich pluginach.

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów