Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Aparat sterowany poprzez PC

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

W sumie to dwa pytania :-) Z jaką rozdzielczością chcesz mieć te zdjęcia i ile chcesz na to przeznaczyć? Może po prostu zamiast aparatu kupić lepszą kamerę internetową? :-)

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuba1961 Zobacz posta
    Ja szukam taniego aparatu z taką funkcją, a nie szukam tej funkcji w 20D.
    Każdy aparat z LiveView umożliwi Ci podgląd z komputera.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Czekaj, bo już nie wiem co piszę. Mówiąc "funkcja" masz na myśli podgląd na kompie czy po prostu pytasz nas o jakiś aparat z LV ?
    Ostatnio edytowane przez mateuszw3 ; 24-01-2011 o 19:52 Powód: Automerged Doublepost
    Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
    www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Potrzebny mi tani na stałe nad stołem zamontowany aparat.
    Wystarczy czytać co autor napisał i wiedzieć, że w 20D nie było LV, żeby wywnioskować, że nie chodzi o użycie aktualnie posiadanego aparatu do tego celu.
    Zgodzę się z przedmówcami, że najtaniej byłoby kamerkę zainstalować. Chyba, że o jakość chodzi...

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Aparat sterowany poprzez PC

Czy Canon utility umożliwia sterowanie Canonem s100? na dołączonej płytce go nie mam a Google wspomina tylko o Lustrzankach. Znalazłem tylko program PSRemote ale on kosztuje 95 dolców wiec nie warto.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Aparat sterowany poprzez PC

Ja szukam taniego aparatu z taką funkcją, a nie szukam tej funkcji w 20D.
    Opcja nowoczesna.
    Samsung NX20 ma Wi-Fi i możliwoość sterowania ze smartfona - testy Optyczne.pl:

Test Samsung NX20 - Użytkowanie i ergonomia - Test aparatu - Optyczne.pl

"Remote Viewfinder

Ten tryb daje nam możliwość wykorzystania naszego smartfonu lub tabletu jako pilota zdalnego wyzwalania migawki. Wykonane w ten sposób zdjęcie wyświetli się na urządzeniu. Funkcja jest obsługiwana przez te same urządzenia wspomniane wcześniej, a do jej działania konieczne jest zainstalowanie aplikacji Remote Viewfinder. Z poziomu urządzenia możemy wybrać tryb lampy błyskowej, opcje samowyzwalacza oraz rozmiar zdjęcia. W tym ostatnim przypadku jednak wybór jest ograniczony zaledwie do dwóch opcji 20 Mpix i 2 Mpix. Co więcej, jeśli zdecydujemy się zapisać wykonane zdjęcie na urządzeniu, zostanie ono zmniejszone do rozmiarów 1616×1080 pikseli w pierwszym przypadku i do 640×360 w drugim. "

(podobne możliwości powinien mieć nowy i drogi Panasonic GH3)

Inna opcja - jakieś body Olymusa i program Olympus Studo 2:

Odblokowanie zdalnego sterowania aparatem w Olympus Viewer 2 | digital-photography.pl

"Aplikacja Olympus Studio 2 była ostatnią, umożliwiającą tethering – zdalne sterowanie aparatem z poziomu komputera. Od dawna już nie jest rozwijana (można dostać ją od Olympus’a za darmo)." Ale na stronie jest podane jak odblokować tą funkcję w Olympus Viewer 2.

Lustrzanki 4/3 (nie micro43) pozwalały na coś takiego, (tu jest wątek: polaczenie PENa do komputera [Archiwum] - Forum Olympusclub.pl)
    a można je nabyć teraz pewnie za grosze, bo system uważany jest za wymarły (choć Olympus planuje podobno jakąś formę zmartwychwstania, przynajmniej dla szkieł 4/3).

Inna opcja (jeszcze tańsza) - hackowane kompakty Canona:

•• Canon Hack Development Kit - alternatywny firmware dla aparatów Canon - www.wyobrazsobie.pl

tu są szczegóły:
    Canon Power Shot A560 sterowanie z kompa

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów