Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: [ikss] portret

Domyślnie [ikss] portret

Może wreszcie dowiem się całej przykrej prawdy o swoich zdjęciach, czekam na opinie, wskazówki.

1.

2.
    Ostatnio edytowane przez Parteq ; 19-01-2011 o 22:27

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Nie wiem jakie były zamiary, ale nie podoba mi się kompozycja (kwadrat, ucięta głowa, centralny? kadr) i drugie wygląda jak zdjęcie manekina (zero mimiki, oczy "tępo" wpatrzone w jakiś punkt i mam wrażenie że nie w obiektyw). Osobiście też poświęcił bym trochę czasu na korekte skóry, ale wiem, że to kwestia gustu (albo relacji z modelką:P).

Ostatecznie tragedii nie ma...
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Bywalec Awatar daviddark
    Miasto
    Cork - Ireland

Domyślnie

Moim zdaniem robisz krzywdę zdjęciu kadrując w kwadrat.
    Daj im trochę życia... chyba, że modelka myśli o popełnieniu samobójstwa zaraz po sesji... to wtedy nie bo nie wypada
    pokombinuj z kadrowaniem troszkę.. wyróżnij się z tłumu..
    Poświęć dzień w tygodniu na przeglądanie stron innych fotografów- wpływa pozytywnie na widzenie pewnych rzeczy i ukierunkowuje
    Bardzo ładna modelka (duży potencjał widzę) - niech troszkę się wysili i pogra mimiką jak kolega wspomniał
    ... te ramiączka.... pasują tutaj jak pięść do nosa
    To tak chyba tyle ode mnie na wejściu i czekam na więcej
    Pozdrawiam
    Przemek Macias
    5D2, 60D, 35 1.4 L, S50 1.4, C50 2.5 Macro, 85 1.8, 70-200 2.8 IS L
    (2011) 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB, 2T, 2GB Radeon, LaCie 1TB LBD Thunderbolt
    Blog
    portfolio

Domyślnie

dziękuje za rady, rzeczywiście kwadratowy kadr w tym przypadku się nie sprawdzi, chociaż wydawało mi się że jest ok to mocne punkty są w nie tych miejscach co trzeba. Pewnie od biedy ujdzie i tragedii nie ma ale właśnie chodzi mi o to żeby dowiedzieć się czegoś od bardziej doświadczonych osób i brnąć do przodu. Postaram się następnym razem nie ciąć tak góry. Zdjęć przeglądam sporo.

pozdrawiam
    Jacek

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Coś złego dzieje się z fakturą skóry. Bardzo niedbałe kadry.

Domyślnie

Byłyby z tych zdjęć naprawdę piękne portrety, gdyby nie została przycięte do kwadratu i gdyby kobieta na zdjeciu nie została pozbawiona fragmentu czoła.
    Po co to?
    Kwadraty są fajne, o ile wychodzą wprost z aparatu 6x6, a nie z Photoshopa...
    A ładne tło, ładne światło, kolory. Popracuj nad kadrem.

Uprawnienia umieszczania postów