Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: fotografia eventowa, imprezowa

Domyślnie

u mnie w robocie, na pytanie jak robić, mówią "...to zależy..", bo zależy od sytuacji zastanej...
    czasy? jakie? a jakie dasz radę i kwestia tego co chcesz osiągnąć... dasz dłuższy czas, błysk na drugą lamelkę, lekki zoom szkłem na piękną lalkę i masz fotę jak marzenie... skrócisz czas, walniesz na wprost w perkusistę i zatrzymasz jego pałeczki w ruchu.. to przecież jest czas, którym możesz manipulować... ja bym się skupił bardziej na tym, co napisał Balcer - uważaj na zestaw, bo różnie może być...
    z tymi RAW możesz mieć problem przy zgrywaniu bezpośrednio przez USB z puszki - użyj czytnika.
    Co do robienia w RAW i WB oraz stosowania kolorowych filtrów na błyskotkę sprawi, że poeksperymentujesz z kolorem tła ustawiając WB na odpowiedni kolor skóry, poczytaj i obejrzyj:

http://canon-board.info/archive/index.php/t-13024.html
    http://www.youtube.com/watch?v=g9Cdr9uYXss
    http://www.portretystudiawplecaku.pl/a/wy1.html

swoją drogą polecam Cokinowskie filtry na lampę. może przydać się CTO lub purpura. No i raczej odbijanie błysku od czegokolwiek będzie mało możliwe.

Co do ogniskowych - może przydać się prawie każda
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Coś już napisał Awatar Balcer
    Miasto
    Nadmorska

Domyślnie

Beny czy są to imprezy odpłatne, czy na zasadzie:
    "Robienie zdjęć na stronie nie jest odpłatne gotówkowo na początku lecz wynagradzane jest w inny sposób:
    - darmowe wejście
    - możliwość poznania ludzi, barmanów, manadzerów, djów- wejście w środowisko które Cię interesuje"
    ??
    Canon 5D MkII | C24-105L | Tamron 24-70f/2.8|C50 f/1.4 | C70-200 f/2,8 | SL580EXII|GPYH324C

Coś już napisał Awatar Beny!

Domyślnie

Narazie będzie na takiej zasadzie jak napisałeś - wejścia free etc. jeśli wszystko pójdzie ok, to współpraca będzie już na zasadzie zwykłej pracy

Miasto
    Nadmorska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Beny! Zobacz posta
    Narazie będzie na takiej zasadzie jak napisałeś - wejścia free etc. jeśli wszystko pójdzie ok, to współpraca będzie już na zasadzie zwykłej pracy
    Tak też myślałem, na zasadzie pracy jako Fotograf w takich klubach nie licz, za dużo mają chętnych takich jak Ty na tej zasadzie aby kogo kolwiek zatrudniać, jedst to dla nich poprostu dodatek.
    Canon 5D MkII | C24-105L | Tamron 24-70f/2.8|C50 f/1.4 | C70-200 f/2,8 | SL580EXII|GPYH324C

Domyślnie

Tyle, że to nie jest współpraca z klubem, a osobami, które organizują imprezy w klubach, filmują je, a także mają własny portal.
    Przywitali mnie z otwartymi rękami, pokazałem im zdjęcia i zgodzili się.
    A ja chcę spróbować

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Dokładnie jak mówi Balcer. Czasem bywa i tak, że dostarczysz im niesamowitych zdjęć - minie kilka miesięcy i zrezygnują z Ciebie. Rzecz jasna zdjęcia zostaną u nich

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    No jeśli to można nazwać winietą.
    Właściwie, chciałem napisać: "efekt rurki", ale się powstrzymałem
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Nadmorska

Domyślnie

hm.. jeżeli jest to Firma organizująca Eventy to są troszke większe szanse choć też bym się zastanowił, narazie jesteście na jawnych umowach czyli okres próby, po kilku Imprezach powiedzą niestety, albo będą naciągać dalej okres próby. A chyba nie po to wydawałeś kase na sprzęt aby poznawać barmanów Mogę się mylić ale takowe mam zdanie, nie tyle z autopsji swojej co znajomych którzy tak zaczynali.

Domyślnie

Balcer - grupa składa się z młodych ludzi, ja jestem jakoś bardziej przekonany.
    Bo naprawdę jak dla mnie nie ma się czego obawiać
    Ale porozmawiamy o tym niedługo. To raczej nie jest jakaś korporacja eventowa.
    We'll see;p

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Główne zasady to:
    [...]
    Jeśli oświetlenie jest mieszane, to wybierz w zależności od tego, które dominuje.
    Jeśli oświetlenie jest barwne to rzecz gustu
    Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    O a widzisz ja zawsze na salach uzywam pod okreslone swiatlo dominujace (albo pom albo ziel). Czy chcesz powiedziec, ze np. na weselu gdzie sa rozne zrodla swiatla (z orkiestry np.) wystarczy uzyc samej lampy?
    No to przecież napisałem, że pod dominujące przy oświetleniu mieszanym (żarówki + świetlówki). Natomiast, jak masz oświetlenie ewidentnie barwne (np. jakieś fioletowe, niebieskie czy zielone efektowe wynalazki dyskotekowe), to do czego chcesz równoważyć?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów