Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Prośba oocenę 16-35 vs. 24-105

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Witam, jeżeli chodzi o szerokość na 50d to nie wiem czy 16 - 35 to najlepszy pomysł. Miałem przez kilka miesięcy na 50d: 10-22, 17-55 i 16-35 i jeżeli chodzi o stosunek: jakość obrazka/cena to 16-35 wg. mnie wypadał najsłabiej z tej trójcy.
    |Canon|

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Witam, zmieniłem jakiś czas temu system z Nikona na Canona, na pierwszy ogień zakupowy poszły dwa szkła jak w tytule.
    Dobór szkieł do 50d, przyznam, dość szokujący. To jakieś tymczasowe rozwiązanie przed 5d/1d/1ds?
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Dobór szkieł do 50d, przyznam, dość szokujący. To jakieś tymczasowe rozwiązanie przed 5d/1d/1ds?
    No jaaasne Na Nikonie miałem m.in. D700 z 24-70 i tworzyło to moj podstawowy zestaw.
    Czuje podskornie ze Canonowski 24-70 L II pokaze sie niebawem i dlatego to 24-105 teraz kupilem. Z reszta jestem bardzo zadowolony, oczywiscie Nikon byl troche lepszy (juz nawet pomijajac swiatlo) ale to ten zestaw robi lepsze zdjecia. Nie pytajcie czemu, nie chce rozmywac tematu i bardzo mi zalezy na opinii fachowca odnosnie tych moich niby testowych fotek bo mam jeszcze tydzien na zwrot szkla.

http://goorange.nazwa.pl/tmp/optyczne/elki tutaj te wczorajsze a pozniej dzisiejsze fotki.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez oasisman Zobacz posta
    Witam, jeżeli chodzi o szerokość na 50d to nie wiem czy 16 - 35 to najlepszy pomysł. Miałem przez kilka miesięcy na 50d: 10-22, 17-55 i 16-35 i jeżeli chodzi o stosunek: jakość obrazka/cena to 16-35 wg. mnie wypadał najsłabiej z tej trójcy.
    Ale to jednak 16-35 sobie zostawiles :-D czyli jednak nie bylo tak najgorzej z tym szklem... (Wiem, wiem FF...)
    Ostatnio edytowane przez GoOrange ; 19-01-2011 o 09:07 Powód: Automerged Doublepost

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wreszcie sakramentalne pytanie, czy ten egzemplarz trzyma normę? Mam jeszcze kilka dni na zwrot / wymianę...
    Sakramentalna odpowiedź: rób zdjęcia, nie testy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Sakramentalna odpowiedź: rób zdjęcia, nie testy.
    Wiesz co...? Paradoksalnie nie przeszkadza mi taka a nie inna jakość mojego 16-35 ale przeszkadza mi to że być może mam słaby egzemplarz!

Z Waszych głosów wynika że 16-35 powinien być ostrzejszy od 24-105 na 24mm f/4 a poniższe cropy pokazują jednak coś innego... Dlatego nie daje mi to spokoju.

Z góry przepraszam jeśli zdjęcia są za duże ale nie często robię wycinki, i inne takie murki. Raz na rok jak kupuję szkło :eek:
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 19-01-2011 o 11:47

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Nie wiem dlaczego ale ostatnie fotki z 16-35 są zwyczajnie nieostre, problem z AF czy ... ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Nie wiem dlaczego ale ostatnie fotki z 16-35 są zwyczajnie nieostre, problem z AF czy ... ?
    Ostatnie fotki czyli te z wycinków ale na samym dole? To są cropy (ale nie wiem czy 100%) z rogów, lewy dolny róg dokładnie.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

przeszkadza mi to że być może mam słaby egzemplarz!
    To da się wyleczyć stosując właśnie moją radę.

Z góry przepraszam jeśli zdjęcia są za duże
    Są. Zamieść od nowa, w dozwolonym rozmiarze - max 800px na dłuższym boku.

Domyślnie

Z resztą tutaj są całe murki...

http://goorange.nazwa.pl/tmp/optyczn..._35_24_F28.jpg

http://goorange.nazwa.pl/tmp/optyczn...6_35_24_F4.jpg

http://goorange.nazwa.pl/tmp/optyczn..._105_24_F4.jpg
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    To da się wyleczyć stosując właśnie moją radę.

Łatwo powiedzieć...

Są. Zamieść od nowa, w dozwolonym rozmiarze - max 800px na dłuższym boku.
    OK

Środek

Lewy dolny róg
    Ostatnio edytowane przez GoOrange ; 19-01-2011 o 11:51 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

24-105 jest ok UŻYWAM NA CODZIEŃ

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów