Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Jaki obiektyw do 350

Nene
    Guest

Domyślnie

A co myslicie o tej 17-85 EF-S . Było trochę wojenki na temat tego obiektywu . Ja ogladałem trochę próbek dpreviev z tego szkiełka i wyglądają przyzwoicie. Wyglada na to że znów męczycie z jakimś zieleniakiem ten sam temat ale dzięki za wasze podpowiedzi.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Sprawdz moj watek pt "przeprosiny 17-40"

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nene
    A co myslicie o tej 17-85 EF-S...
    http://canon-board.info/search.php?searchid=274238
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

To i ja wrzucę swoje 3 grosze co tamrona 28-75.
    Czytałem że AF może głupieć przy mniej kontrastowych scenach i takie odniosłem wrażenie jak testowałem tego tamrona wraz z canonami.
    Tamron na niektórych fotkach zupełnie pogubił się z ostrością (na 100% nie były to poruszenia) na innych było ok. Na tych samych motywach canony były ok. Nie wiem czy miałem trefny egzemplarz ale działanie AF było conajmniej dziwne...
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Nene
    Guest

Domyślnie

Pikczer daj jakiegos linka bo nie chce mi się przegladać 13 stron twoich postów . Dzieki

mirhon - ty jeżdzisz na 17-85 IS USM ?? jeśli tak to powiedz jak wychodzi przy pełnej dziurze ??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nene
    Pikczer daj jakiegos linka bo nie chce mi się przegladać 13 stron twoich postów . Dzieki

mirhon - ty jeżdzisz na 17-85 IS USM ?? jeśli tak to powiedz jak wychodzi przy pełnej dziurze ??
    Nie bawiłem się 17-85. Też o nim myślałem ale z tego co widzę po fotkach na pbase i innych to faktycznie jest chyba kiepski optycznie...
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Nene
    Guest

Domyślnie

Tokiny mają dobrą prasę np Tokina AF 28-70mm f/2.8 AT-X ale ciężkie cholerstwo. W tego typu obiektywach 500g zaczyna ważyć, trzeba uważać żeby równowagę zachować i nie przewalić się do przodu. Swoją drogą to najchętniej kupiłbym dwa jak radzą koledzy jakiś ładny szeroki i później od 70-200 Canonik. Tyle że to juz z plecaczkiem trzeba popierdzielać.

Nene
    Guest

Domyślnie

Mirhon a co powiesz na zdjęcia w dpreviev , jak dla mnie laika wygladają zawodowo.

Nene
    Guest

Domyślnie

Pikczer
    Porównanie 17-40 z 17-85 nie ma sensu to jak byś porównywał focusa z s classe w Mercedesie. Ale dzięki za odpowiedz.

Nene
    Guest

Domyślnie A możę Tokina AF 28-70mm f/2.8 AT-X Pro SV

Może zamiast drogich L zakupić do 350 Tokinę . Ma dobre opinie i wysokie noty. Wadą jest jej waga ponad 700g. W tej wadze Canon ma 70-200. A co wy o tym myslicie?.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów