Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 63

Wątek: Jak to jest z tymi KIT-ami?

Bywalec Awatar Tomeksad2

Domyślnie

Ja również należę do tych, którzy mają swoją sztukę z białego udełka. Używam go prawie trzy lata i sprawuje się znakomicie. Nigdy mnie nie zawiódł. W tym tandemie słaby punkt to ja.
    W planach 5D Mk VII, 35 1,4L Mk IV, 85 1,2L Mk V, 135 2L Mk IV.

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Jakiś czas temu pytałem o to samo >

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=73081

i dostałem dokładnie takie same odpowiedzi, skłoniły mnie one do zakupu C24-105 (w białym pudełku), użytkuje go już jakiś czas i jest ok.

Bywalec Awatar mnocon
    Miasto
    Slask

Domyślnie

ja tez kupilem (uzywke) w bialym pudelku
    i jest ok, ostrzy w punkt brak ff czy bf naprawde super sztuka.

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Panowie Modowie

Proponuję zamknąć ten wątek lub połączyć z tym, który przytoczył OrzelPiotr, bo w ten sposób upowszechnia i rozprzestrzenia się "urban legend" na temat tego szkła...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Panowie Modowie

Proponuję zamknąć ten wątek lub połączyć z tym, który przytoczył OrzelPiotr, bo w ten sposób upowszechnia i rozprzestrzenia się "urban legend" na temat tego szkła...
    www albo tez flickr

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    takie informacje uzyskalem po lekturze ok 2 miesiecznej roznych for internetowych nawet tych obcojezycznych. tez taka teze zakladam jaka Ty opisujesz, ale jednak mysle ze cos jest nie tak skoro wiekszosc uzytkownikow ktorzy zakupili tansza wersje w bialym pudelku nie byla i nie sa zadowoleni czesto dopiero zakup 2-3 obiektywu dopiero konczyl sie sukcesemdla tych osob. tu opieram sie tylko i wylacznie na opiniach innych, dlatego czytam slucham i chce wyciagnac wnioski przed zakupem.
    po 2 ok miesiaca temu spotkalem sie przegladajac siec i szukajac tego obiektywu, oferte sklepu ineternetowego...nie pamietam teraz strony ale poszkam i wkleje... oferty Canon 5D plus CANON EF 24-105/4 L IS USM -KIT
    wlasnie z tym slowem KIT
    i to dalo mi wtedy do myslenia
    zreszta kazdy znas jesli szuka obiektywu juz z tej wyzeszej polki chce dokonac wlasciwego wyboru. aa po to sa fora zeby poczytac i madrzejszym byc przed niz po
    pozdrawiam

sorry, ale stary ty masz już urojenia... to już jest śmieszne i tu nie ma nad czym deliberować. KIT to zestaw 5 d plus właśnie ten obiektyw. JAk się to rozdzieli i sprzeda osobno to nie ma już KITA!!! uspokój się, bo to jest śmieszne już.
    ta... canonowi zależy na tym, aby kiepskie obiektywy łączyć z wypasionym 5D weź to chociaż na logike!!!
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

Ja również kupilem to szkło w bialym pudelku i sprawuje się bez zarzutu.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Moj 24-105L tez jest z bialego pudelka i jestem z niego zadowolony. Przed zakupem rowniez naczytalem sie opinii ze te egzemplarze sa gorsze, dlatego po zakupie sprawdzalem go chyba dokladniej niz jakikolwiek inny obiektyw - nie bylo sie do czego przyczepic

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Stolica Mazur

Domyślnie

Ja z kolei,naczytałem się(nie pamiętam gdzie),że właśnie egzemplarze "kitowe",są mniej awaryjne??Aby,rozwiać wątpliwości kolegi Italy,posiadam ten obiektyw z białego pudełka...i go sobie chwalę.
    Ostatnio edytowane przez Adamss68 ; 25-11-2011 o 20:01

Uzależniony Awatar italy

Domyślnie

Dziekuje za kazda wypowiedz,urazonych za niechlujne pismiennictwo prosze o wybaczenie .Temat uwazam za zamkniety.wejscie na forum potraktowalem jako potrzebe wyjasnienia sobie pewnych obaw,ktore nabralem czytajac wlasnie takie fora.
    pozdrawiam

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów