Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: Sigmalux vs Noktolux :) Miniporównanie

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jakoś mam inne wrażenia niż koledzy z góry
    moim zdaniem bokeh Noktona jest znacznie gorszy, ale wyraźnie widać różnicę między 1,1 a 1,4
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeśli chodzi o bokeh z Sigmy, to jest chyba najbardziej unikalny ze wszystkich 50 jakie znam. Unikalny - nie znaczy najlepszy - bo nie każdemy się podoba, chodzi mi właśnie o najmocniej "zblurowane" tło. Zresztą warto wrócić do testu 50-tek, gdzie doskonale to widać.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Swoją drogą miło zobaczyć normalne porównanie tej obrośniętej w mity matrycy po tych miesiącach przekombinowanych, przekolorowanych PS-owych samplach kolegi mario. Po tym wszystkim można by rzec - czar prysł Ale czegóż innego można się było spodziewać przy uczciwym podejściu do sprawy obróbki i prezentacji plików z obu systemów.
    alez ja lubie cie czytac
    pewnie jestes tez przekonany ze zestrzelilem samolot pod smolenskiem i odpowiadam za powodz
    mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

mario, uprzejma prośba, abyś nie rozpoczynał flame'a.

Domyślnie

to chyba nie do mnie prosba tylko do kolegi novarta
    to on stara sie wszedzie udowodnic swoja teorie
    za wikipedia - Teoria Novata - Mario podkreca w PSsie wszelkie mozliwe suwaczki zeby leikowe zdjecia byla soczyste,kontrastowe, a fotki z eLek byly poruszone, mialy sprane kolory,zwalony WB itd
    jak widac wtacil to nawet do watku o voigtlanderze i sigmie
    az sie boje co wypisuje o mnie w testach tamrona czy samyanga
    mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

dla mnie ciekawszy bokeh jest z noktolux-a , podobny mam w szkle 55 mm pod M42

przy 1,4 taki jak tutaj na niektórych zdjeciach przy 1,1 podejrzewam że podniesienie ciut wyżej przysłony sporo zmienia bokeh, szkoda że nie ma też sampli z innych przysłon, i jakichś portretów bo ciekawi mnie jak sie w tym sprawują te szkiełka

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario Zobacz posta
    Mario podkreca w PSsie wszelkie mozliwe suwaczki zeby leikowe zdjecia byla soczyste,kontrastowe, a fotki z eLek byly poruszone, mialy sprane kolory,zwalony WB itd
    Do tego nie trzeba wikipedii, wystarczy prześledzić Twoje testy i porównania A jako, że nie należę do bezkrytycznych klakierów, którzy na sam widok zdjęcia kibla na śmieci ale wykonanego M9 padają na twarz z zachwytu tylko piszę uczciwie co myślę... wybacz
    Pisałem nie raz i powtórzę - bardzo lubię Twoje zdjęcia, serio. Nie lubię jednak i nie ufam Twoim testom, czego próbkę dałeś choćby z fotomontażami w ostatnim wątku na nikoniarzach - tam napisałem co o tym myślę i nie chciałbym wracać do tematu zatem bezsensowne insynuacje o krytyce Twojej osoby, gdzie tylko się da sobie odpuść bo nie ma raczej pokrycia z rzeczywistością
    Pozdrawiam Cię serdecznie, przepraszam za OT

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Panowie od wyjaśniania takich rzeczy jest PW - proszę nie ciągnąć tutaj osobistych wątków.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ciekawe.
    Ciekawe byłoby najbardziej gdyby zdjęcia były bez podpisu .
    Pomysł zacny
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario Zobacz posta
    Teoria Novata - Mario podkreca w PSsie wszelkie mozliwe suwaczki zeby leikowe zdjecia byla soczyste,kontrastowe, a fotki z eLek byly poruszone, mialy sprane kolory,zwalony WB itd
    Wystawiaj rawy, nie będzie wtedy spekulacji. Proste.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów