Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: [myro6]portrety i taki tam

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie [myro6]portrety i taki tam

robson932
    Guest

Domyślnie

4 (i nie tylko 4) nie ostre
    pozdrawiam.

Zablokowany

Domyślnie

1,3,12,ok 19 ciekawy kadr,10 nie nadaje się do prezentacji strasznie przepalone

Dopiero zaczyna Awatar foto-oko
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Zdjecia wygladaja jakby bylo 5 autorow. Moze to przez tak różne, dosc przypadkowe swiatlo. Postaraj sie zastosowac oswietlenie stosownie do modela, np. jak ma okragla twarz, to daj bardzie boczne swiatlo. 3 zdjecie mi sie najbardziej podoba, najmniej sztampowe.

Coś już napisał
    Miasto
    Kędzierzyn Koźle

Domyślnie

Co do zdjęć, to moim zdaniem:
    1 - ok
    2 - nie podobają mi się te kolory, i mina modelki mi jakoś nie pasuje
    3 - kadr pasuje mi, ale może lepiej było by gdyby foto było troszkę jaśniejsze ?
    4 - ostrość nie tam gdzie powinna, poza tym nie pasuje mi mina i poza modelki
    5 - jest ok
    6 - coś z tym foto jest nie tak moim zdaniem, chodzi o barwę i nasycenie, ewentualnie kontrast
    7 - znowu kolory mi jakoś nie podchodzą, w cieniach zgubiło się bardzo wiele detali, spróbuj kolejnym razem zastosować blendę, a jeśli nie masz to ewentualnie pokombinować z kocem termicznym by odbić trochę światła i cienie rozświetlić
    8 - nieostre, jakoś też kadr do mnie nie przemawia
    9 - pasuje mi
    10 - straszne przepalenia :/
    11 - nie mam zastrzeżeń
    12 - pasuje mi
    13 - znowu kolory, i chyba za duży kontrast
    14 - ten liść na górze kadru mi nie pasuje, i może foto powinno być troszkę jaśniejsze ?
    15, 16, 17 - nie mam żadnych zastrzeżeń
    18 - nie podchodzi mi
    19 - fajne, ale za duży kontrast przez co zgubiło się wiele detali

co do moich opinii, tak to wygląda na moje oko, pokombinuj dalej, a każda uwaga niech zbliża Cię do robienia lepszych zdjęć i tak jak już foto-oko wspomniał, zdjęcia wyglądają jak by były różnych autorów, z czasem wyrobisz sobie swój "styl" i autora będzie można poznać po spojrzeniu na zdjęcie

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

15, 19 (przekadrować), reszta można schować...
    Za dużo!! I w dodatku się nie bronią te kadry.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Bardzo przypadkowe kadry. Jedynie zdjęcie 3 ma coś w sobie - reszta bardzo mizerna.

Domyślnie

Hm, duuużo tych portretów. Większość z nich jest dobra technicznie, bo i ostre i głebia ostrości jest, ale... ale takie zupełnie bez polotu są te zdjecia. Nie ma w nich tego 'czegoś', nie zatrzymują ani na chwile. Pozy dziewczyn są sztampowe i oklepane, kadry tak samo: raz z dołu, raz z góry. To już było setki razy na tym i na innych forach.
    Ale...
    Ale za to portret małej dziewczynki w kucykach urzeka. Jest piękna i ma niesamowite spojrzenie. W tym portrecie jest to coś, co zahipnotyzowało i zatrzymało mnie na dłużej.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów