1
1
4 (i nie tylko 4) nie ostre
pozdrawiam.
1,3,12,ok 19 ciekawy kadr,10 nie nadaje się do prezentacji strasznie przepalone
Zdjecia wygladaja jakby bylo 5 autorow. Moze to przez tak różne, dosc przypadkowe swiatlo. Postaraj sie zastosowac oswietlenie stosownie do modela, np. jak ma okragla twarz, to daj bardzie boczne swiatlo. 3 zdjecie mi sie najbardziej podoba, najmniej sztampowe.
Co do zdjęć, to moim zdaniem:
1 - ok
2 - nie podobają mi się te kolory, i mina modelki mi jakoś nie pasuje
3 - kadr pasuje mi, ale może lepiej było by gdyby foto było troszkę jaśniejsze ?
4 - ostrość nie tam gdzie powinna, poza tym nie pasuje mi mina i poza modelki
5 - jest ok
6 - coś z tym foto jest nie tak moim zdaniem, chodzi o barwę i nasycenie, ewentualnie kontrast
7 - znowu kolory mi jakoś nie podchodzą, w cieniach zgubiło się bardzo wiele detali, spróbuj kolejnym razem zastosować blendę, a jeśli nie masz to ewentualnie pokombinować z kocem termicznym by odbić trochę światła i cienie rozświetlić
8 - nieostre, jakoś też kadr do mnie nie przemawia
9 - pasuje mi
10 - straszne przepalenia :/
11 - nie mam zastrzeżeń
12 - pasuje mi
13 - znowu kolory, i chyba za duży kontrast
14 - ten liść na górze kadru mi nie pasuje, i może foto powinno być troszkę jaśniejsze ?
15, 16, 17 - nie mam żadnych zastrzeżeń
18 - nie podchodzi mi
19 - fajne, ale za duży kontrast przez co zgubiło się wiele detali
co do moich opinii, tak to wygląda na moje oko, pokombinuj dalej, a każda uwaga niech zbliża Cię do robienia lepszych zdjęći tak jak już foto-oko wspomniał, zdjęcia wyglądają jak by były różnych autorów, z czasem wyrobisz sobie swój "styl" i autora będzie można poznać po spojrzeniu na zdjęcie
![]()
15, 19 (przekadrować), reszta można schować...
Za dużo!! I w dodatku się nie bronią te kadry.
Bardzo przypadkowe kadry. Jedynie zdjęcie 3 ma coś w sobie - reszta bardzo mizerna.
Hm, duuużo tych portretów. Większość z nich jest dobra technicznie, bo i ostre i głebia ostrości jest, ale... ale takie zupełnie bez polotu są te zdjecia. Nie ma w nich tego 'czegoś', nie zatrzymują ani na chwile. Pozy dziewczyn są sztampowe i oklepane, kadry tak samo: raz z dołu, raz z góry. To już było setki razy na tym i na innych forach.
Ale...
Ale za to portret małej dziewczynki w kucykach urzeka. Jest piękna i ma niesamowite spojrzenie. W tym portrecie jest to coś, co zahipnotyzowało i zatrzymało mnie na dłużej.