Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Zdjęcia ślubne - emocje na twarzach fotografowanych osób

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    spirytus jest dobry na wszystko
    Bo dzięki temu zdjęcia mają duszę .

Przy okazji przeniosłem do Hydeparku, bo temat luźniejszy .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 16-01-2011 o 21:52
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piasek1989 Zobacz posta
    wódkę wypić z młodymi a butelkę przypiąć do aparatu jako obiektyw i naparzasz słit focie
    Poczekam aż wypijesz jeszcze kilka piw i zaczniesz pisać o sobie "głupek" wtedy przyznam Ci rację

Można to uznać jako trafną/nietrafną radę, ale czasem warto wcześniej spotkać się z klientami i porozmawiać o byle czym. Rozbawić ich, zapytać jak się czują i czy wszystko w porządku. Nie można tego traktować jako ogółu, bo każdy może inaczej zareagować. Jednak jeśli jest to ich święto, to na pewno zapytanie ich o zdanie czy samopoczucie wyleczy wszystko.

Oczywiście tak próbowałem w kilku przypadkach. Zaledwie w jednej mi to nie pomogło. Kiedy robiłem zdjęcia dla znajomych ich dziadków. Dowcipy były jak najbardziej na miejscu, ale niestety kobieta niedosłyszała

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nie będziesz kumplem - nie będzie naturalności - nie będzie nic, co warto pokazać jako gotowy materiał
    pozd®ówka
    regulamin pkt 8

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Poczekam aż wypijesz jeszcze kilka piw i zaczniesz pisać o sobie "głupek" wtedy przyznam Ci rację
    Bardzo bym prosił o powstrzymanie się od takich komentarzy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Praca z ludźmi polega głównie na tym, żeby skutecznie sobie ich zjednać. Nie da się nauczyć konkretnego sposobu, bo wtedy nie jesteśmy naturalni w najprostszych sytuacjach i nasze zachowanie może doprowadzić do napięcia sytuacji. Same truizmy, ale najważniejsze jest wykorzystanie swojej osobowości.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hom_er Zobacz posta
    Młodzi zobaczą, że jesteśmy fajni, a aparat nie gryzie
    a co jeżeli nie jesteśmy fajni ?

Coś już napisał
    Miasto
    Kędzierzyn Koźle

Domyślnie

do tej pory robiłem tylko raz ślubne, ale właśnie mam sporo zapytań o takie zdjęcia, więc stąd temat
    Tak się składa że tamte ślubne robiłem rodzinie, więc i atmosfera inna niż z kimś obcym. Doświadczenie w fotografii osób mam, ponad 90% fotek które pstrykam to zdjęcia osób, ale na ogół fotografuję jedną osobę i jakoś się dogaduję
    Wiele wypowiedzi jest na temat alkoholu - zawsze unikam łączenia robienia zdjęć i "degustowania" trunków wyskokowych, miałem nastawienie że albo jedno albo drugie. A tu zaskoczenie i widzę że alkohol jest polecany by się zintegrować z młodymi

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yakuza Zobacz posta
    A tu zaskoczenie i widzę że alkohol jest polecany by się zintegrować z młodymi
    ja żartowałem (przez wszystkie lata, raz tylko wypiłem piwo na weselu, a tak to totalna abstynencja), ale nie wiem jak inni
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez moritto Zobacz posta
    a co jeżeli nie jesteśmy fajni ?
    pracowac nad sobą
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 17-01-2011 o 18:58 Powód: Automerged Doublepost
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Bywalec Awatar czarny1999
    Miasto
    Leicester

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Pozostać niewidocznym.
    Skoro temat juz wyladowal w Hidepark'u...
    Bardzo czesto robie zdjecia na afrykanskich weselach - ponad polowa zlecen i zawsze smieje sie w duchu z absurdu tej sytuacji. W zalezonosci od wielkosci imprezy - srednio 200 murzynow i ja, hehe.
    5d, 5dmkII 580EXII S12-24 f4.5-5.6, C17-40 f4 L, C50 f1.4, C70-200 f4is, C100 f2.0 C300 f4is, C400 f4is DO,
    C28-135is f3.5-5.6, tamrac expredition7, manfrotto 055x proB + 488RC2

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czarny1999 Zobacz posta
    Skoro temat juz wyladowal w Hidepark'u...
    Bardzo czesto robie zdjecia na afrykanskich weselach - ponad polowa zlecen i zawsze smieje sie w duchu z absurdu tej sytuacji. W zalezonosci od wielkosci imprezy - srednio 200 murzynow i ja, hehe.
    Ale masz duży, czarny aparat więc Ci twarzy nie widać
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów