Chcesz to próbuj gdzie indziej, ale mnie by było szkoda czasu. Autoryzowany jest jeszcze Fototronik ale o nim też niektórzy źle piszą.
Chcesz to próbuj gdzie indziej, ale mnie by było szkoda czasu. Autoryzowany jest jeszcze Fototronik ale o nim też niektórzy źle piszą.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Można też samemu spróbować :] przynajmniej będziesz maił pełny wgląd w naprawę... no i ewentualną satysfakcję.
Wnioskując z opisu wypadku z pierwszego postu, moim zdaniem nastąpiło lekkie przemieszczenie jednej z soczewek wewnątrz obiektywu. Nierzadko powodem nieostrości pewnej części zdjęcia jest takie właśnie przemieszczenie spowodowane upadkiem bądź uderzeniem. Ja bym oddał do serwisu, nie wiem czy dobrze pamiętam, usługa tego rodzaju zwie się kolimacją (o ile jest możliwa w obiektywie o budowie refrakcyjnej, przeważnie kolimowało się lustrzane). 55-250 to całkiem fajne szkiełko i warto je naprawić (oczywiście za rozsądne pieniądze). Wiele niezłych fot zrobiłem swoim egzemplarzem i nawet przyzwyczaiłem się do niego do tego stopnia, że przerobiłem bagnet na EF by pasował do 1D. Ostrzył bajecznie szybko, dawał radę nawet stadu gołębi w trybie servo. Na 40d dobrze służył na koncertach. Sprzedałem go po kupnie 70-200L...
5D, stałki, zoomy