Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 59 z 59

Wątek: C10-22 + 24-105 czy 17-40 + 50 1.4?

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OrzelPiotr Zobacz posta
    No dobra ale autor ma już 70-200 2.8 is II + 24-105 - wg mnie bardzo dobre zestawienie sam mam pod cropa i nie narzekam. Nie twierdze, że te obiektywy nie spisywałyby się lepiej pod FF ale da się z tym żyć - jak brakuje szerokości można przecież dokupić 10-22(lub 5d). Jak ktoś nie lubi targać tony sprzętu to wg mnie jeden z bardziej uniwersalnych zestawów.
    Przeczysz sam sobie. Na cropie zestaw ten nie jest uniwersalny, bo brakuje szerokości, staje się nim na pełnej klatce.
    Entuzjastyczny Neofita

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

No to sobie przeczę... bo napisałem "wg mnie". Jest to moja subiektywna opinia, nikt nie musi się z nią zgadzać.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

No to sobie przeczę... bo napisałem "wg mnie". Jest to moja subiektywna opinia, nikt nie musi się z nią zgadzać.
    Ale kolega wyżej napisał, że Twoja subiektywna opinia przeczy się Twojej subiektywnej i tylko Twojej opinii. Tak więc ku skłonności przeczenia samemu sobie, tego typu wypowiedzi, że Twoja subiektywna opinia nie musi jest tylko Twoja i nikt nie musi się z nią zgadzać powinieneś przedstawić przed lustrem by Twoja subiektywna opinia porozmawiała o tym z Tobą.

Lustereczko prawdę Ci powie

Domyślnie

24-105 będzie bardzo dobrym wyborem na pewno będziesz zadowolony. Na twoim miejscu w ogóle bym się nie zastanawiał. Canon 24-105 w połączeniu z 10-22 będzie bardzo fajnym zestawem który daje fajne możliwości.

Miasto
    St-ce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Ale kolega wyżej napisał, że Twoja subiektywna opinia przeczy się Twojej subiektywnej i tylko Twojej opinii. Tak więc ku skłonności przeczenia samemu sobie, tego typu wypowiedzi, że Twoja subiektywna opinia nie musi jest tylko Twoja i nikt nie musi się z nią zgadzać powinieneś przedstawić przed lustrem by Twoja subiektywna opinia porozmawiała o tym z Tobą.

Lustereczko prawdę Ci powie
    Nie do końca rozumiem... - jeśli coś w poprzednim poście było nie jasne to wyjaśniam:

24-105 + 70-200 jest dla mnie dobrym zestawem
    bardziej uniwersalnym od np 17-40 + 70-200
    dla tego, że mając podpięty 24-105 mam w opcji większy zakres ogniskowych + stabilizację. Co za tym idzie nie muszę co chwila przepinać szkła i mam większą swobodę w nastawiania czasów.

Co zaś do szerokości... to jak wiadomo ani 17-40 ani 24-105 pod cropa nie staje się szerokim kątem, dla tego jak potrzebujesz szerokości to kup 10-22, 10-20, 8-16 lub FF.

Podobnie zaś jak kolega w temacie... nie inwestuje w szkła typu ef-s bo planuje FF i biorąc ten fakt pod uwagę uważam, że nie zrobiłem źle dokonując takiego właśnie wyboru szkieł.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Francja / Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    To rozumiem, że w sporcie np. żużlowców też byś na nóżkach ganiał
    oczywiscie ,ze nie. chodzilo mi o to,ze gdy potrzeba troche zooma wole go w nogach a co sie tyczy sportu, popatrz na mecze pilkarskie i foto-zawodowcow jakimi stalkami tam strzelaja. Jak sie znasz na rzeczy to nie biegasz za ujeciem ,tylko dokladnie wiesz gdzie ono sie pojawi , dlatego stalki maja zastosowanie wszedzie ,ale nie u wszystkich

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Problemem stałki jest to, że nie zawsze skakanie z nóżki na nóżkę Cię uratuje. Ci rzekomi zawodowcy mają kilka korpusów. Mogę ręczyć, że do jednego z nich mają podpięty zoom. Fakt, są wielkie i jasne i do tego ostre stałki, ale nie przesadzajmy, że takim 300mm/2.8 obfocą cały stadion. Tutaj już wygrywa zoomik - bo pozwala na lepsze nakierowanie i ustawienie kadru.

Jednak nie będziemy wzbudzać co lepsze. Bo każdy wg swojej drogi foci. Ja np fanem stałek jestem, ale w swojej kolekcji goszczą u mnie też zoomy.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Co zaś do szerokości... to jak wiadomo ani 17-40 ani 24-105 pod cropa nie staje się szerokim kątem
    17 mm na cropie to nie jest szeroki kąt? Ciekawa teoria, nie powiem
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    St-ce

Domyślnie

Kontekst jest jasny - 24 mm to nie 29 mm.

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów