Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Canon power shot A95(porada)

ciekawy
    Guest

Domyślnie Canon power shot A95(porada)

Witam,kupilem canona a95,nie znam sie na sprzecie foto wiec mam pytania,moze ktos mi cos podpowie.Co potrzeba dokupic do tego aparatu,zeby robic lepsze zdjecia?Wiem ze sa rozne filtry,jest jakas przystawka,i czy mozna dokupic jakis obiektyw zeby bylo mazna robic zdjecia z daleka?Przy okazji jakie mniej wiecej beda koszta?Z gory dziekuje.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ciekawy
    Witam,kupilem canona a95,nie znam sie na sprzecie foto wiec mam pytania,moze ktos mi cos podpowie.Co potrzeba dokupic do tego aparatu,zeby robic lepsze zdjecia?Wiem ze sa rozne filtry,jest jakas przystawka,i czy mozna dokupic jakis obiektyw zeby bylo mazna robic zdjecia z daleka?Przy okazji jakie mniej wiecej beda koszta?Z gory dziekuje.
    O ile jeszcze tego nie masz, to potrzeba dokupić 4 akumulatorki (najlepiej Sanyo, GP, Panasonic), ładowarkę (MW 8168 GS) i kartę pamięci Compact Flash (CF).
    Poza tym na tym etapie nie widzę ŻADNEJ potrzeby inwestycji w dodatkowy osprzęt, wrecz zakupy tegoż osprzętu mogą być niepotrzebnym wydatkiem, ponieważ kupisz rzeczy niepasujące do aparatu lub Tobie niepotrzebne.
    Zamiast tego duuużo lepiej zrobisz udając się do najbliższej księgarni i wybierając jakąś pozycję pt."Fotografia dla początkujących", "Pierwsze kroki w fotografii", "Moje pierwsze zdjęcia" lub coś o podobnie brzmiącym tytule.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 12-12-2005 o 15:24
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

a95 to świetny aparcik "kieszonkowy". noszę ciągle ze sobą. oprucz zdjęć,
    nagrywa świetne filmiki, ustawienia maunalne też są git jak na sprzecik za tą cenę ile kosztuje obecnie?
    tak jak wspomniał przedmówca zakupić powinieneś aku'sy i jakąś CFkę.
    Proponuję 512 Sandisk Ultra II na początek.
    A aku to SANYO, GP albo PowerBase - (NiMH 2500mAh).
    Np taki komplecik > http://www.aparaty.ua.pl/opisy/powerbase_ct3.php
    lub http://www.aparaty.ua.pl/opisy/powerbase_c411.php
    lub znajdz odpowiednik na allegro. Ładowarkę mam i MW 8168GS i też sprawuje się świetnie a jest tańsza.

Myślę, że nie ma sensu pakować kasy w jakieś filtry , przystawki lub cokolwiek z tych rzeczy. Lustrzanki z kompakta nie zrobisz, a nie są one warte chyba swej ceny, ale tego to nie wiem dokładnie ...

ciekawy
    Guest

Domyślnie

Na razie mam karte 32mb i 128mb,potem kupie 1gb i pewnie mi wystarczy,akumulatorki kupilem o pojemnosci 2500 bez efektu pamieci,ladowarka jest wolna ale mam 4 komplety wiec nie ma problemu.Mysle ze jakis poradnik bedzie o fotografi bedzie dobrym zakupem,ale chcialbym kupic naprawde dobry,z opisami ustawien recznych,jakis przejzysty,konkretny i ciekawie napisany.Moze ktos wie jaki?,pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

proszę bardzo...
    >>> http://www.canon-board.info/showthre...ht=ksi%B1%BFki
    >>> http://www.canon-board.info/showthre...ht=ksi%B1%BFki

PS1. Na przyszłość radzę najpierw skorzystać z SEARCH/SZUKAJ, bo jest to bardzo mile widziany zabieg.
    PS2. Nie wiem czemu te wątki nie są połączone??

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ciekawy
    ...mam 4 komplety wiec nie ma problemu...
    No to nieźle zaszalałeś Ja używam A80 z jednym kompletem aku 2300 GP i nigdy jeszcze nie padły mi w terenie. Zawsze zrobię min. 300 zdjęć (zakładając, że połowa z flashem), przy włączonym LCD. W optymalnych warunkach zrobić 500 zdjęć bez ładowania też się da. Drugi komplet aku pewnie warto mieć, ale 4 to zbędny wydatek.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uprawnienia umieszczania postów