Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Canon eos 7d - wizjer

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cameraman Zobacz posta
    dziękuje za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanko w sprawie 7D (nie dotyczy wizjera, ale tego aparatu). Zauważyłem, że tryb seryjny "H" (8kl./s.) jest jakiś nierówny, jeśli chodzi o tę ilośc klatek na sek., tzn. w ciemnym pomieszczeniu, nawet jak mamy migawkę 1/500 (nie chodzi teraz o poprawne naświetlenie tylko o ilośc klatek na sek.) aparat robi z 4 może 5 klatek., ale jak sie zapali światło wali na maksa. Czy to jest normalne? Czasem wystarczy w pomieszczeniu nadusić na spust, "kałasznikow startuje", ale w zależności na co nakieujemy aparat (jasne / ciemne obszary), ilośc klatek na sek. zwalnia lub przyspiesza. Tak ma być?
    Przecież masz różne tryby działania AF i wyzwalania migawki. Zobacz sobie na co masz ustawiony priorytet. Jeżeli na AF to tak może być, bo wtedy zdjęcie robi się po złapaniu ostrości, a że jest ciemno to może to trochę spowolnić serię.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Przecież masz różne tryby działania AF i wyzwalania migawki. Zobacz sobie na co masz ustawiony priorytet. Jeżeli na AF to tak może być, bo wtedy zdjęcie robi się po złapaniu ostrości, a że jest ciemno to może to trochę spowolnić serię.
    Nie, nie. To zupełnie co innego. Nawet, jak wszystko włącznie z Focusem jest na manual, to i tak, w ciemnych warunkach FPS jest niższy. Nie wiem, czemu tak jest ale wydaje mi się, że nawet Canon to potwierdzał.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uprawnienia umieszczania postów