Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Czy warto kupić 10d

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    takie,że:

nie można brać jako wyznacznik zaufania do firmy obecność silnika af w korpusie

@Kolekcjoner

To tak jakbym napisał że to że jakiś producent nie robi silnika diesel nie może powodować tego że jego silniki benzynowe są kiepskie

Problem polega na tym że takimi zdawkowymi stwierdzeniami (bez wyjaśnienia szerszego kontekstu) można komuś niezorientowanemu zrobić kompletną wodę z mózgu. Czasem połowiczna informacja jest gorsza od jej braku.
    Co do porównania - nie wiem czego ma to dowodzić ale mam wrażenie, że dokładnie przystaje do tego co napisałem wyżej.

BTW: to że Nikon zrobił w lolo część swoich użytkowników nie dając silnika do korpusu to fakt i obecność silnika bądź jego brak ma tu znaczenie.
    Znów wyrwana informacja bez kontekstu może być myląca.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

zgadzam się, dlatego trzeba czytać ze zrozumieniem

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Od lat focę Canonem 10d. Nie jest to zła puszka do fotografii amatorskiej. Ja nie narzekam, może dlatego, że największe zdjęcia jakie przenoszę na papier są wielkości A4 przy ISO 200
    max 400. Dokupiłem na allegro szkiełko canon 18-55 ze stabilizacją z udaną przeróbką z mocowania EF-S na EF. Zakupiłem przejściówkę M42 i mam kilka dodatkowych szkieł od Zenita i Practiki, które używałem kilka lat temu. Szkiełka te moim zdaniem są dużo lepsze od typowych tanich kitów chociaż nie dorównują L-kom.

Coś już napisał
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Pentax k10d to genialny wybór w tej cenie. Może być też samsung gx10 jako klon a taniej można wychaczyć. Np. na forum pentaxa jest ogłoszenie:
    http://pentax.org.pl/ads_item.php?id=7173
    plus jakiś kit ok ~ 100zł.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ewentualnie starszy ale z takim samym wizjerem podobnym do np. canona 40d
    http://pentax.org.pl/ads_item.php?id=7732
    Ostatnio edytowane przez seweryn1 ; 22-01-2011 o 20:34 Powód: Automerged Doublepost
    Magia zdjęć

Dopiero zaczyna Awatar Adamszum

Domyślnie

10d ... hmmm ... łezka sę w oku kęci, to była moja pierwsza cyfrowa lustrzanka, wtedy była szczytem marzeń, narobiłem ją sporo fajnych fotek, potem niestety stała się do moich potrzeb za wolna ale do pstrykania amatorskiego uważam że jest OK, no może matryca trochę za mała jak na dzisiejsze standarty
    Canon EOS 1D Mark III l Canon 24-70 f/2,8 l Canon 70-200 f/2,8 SI l Canon 50 f/1,2 l Canon 580 EX II, Canon 300/2,8 IS L

Coś już napisał Awatar mirasb
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Witam
    Z aparatem Minolta Dynax 7D mogą być kłopoty z jakąkolwiek naprawą.
    Bardzo fajny korpus, jednak zalecam ostrożność, szczególnie jeśli nie był naprawiany ERR58 (wada fabryczna migawki).

Pozdrawiam
    Mirek

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów