Zobacz wyniki ankiety: Kursy dotyczące jakiego oprogramowania interesują Cię najbardziej?
- Głosujących
- 11. Nie możesz głosować w tej sondzie
-
Lightroom
-
Photoshop CS6
-
Photoshop Elements
-
Bywalec
Odp: Kilka kursów video do obejrzenia: Ps, Lr...
Jak obrobić zdjęcie
Tym razem chciałbym zaproponować Case study - analizę konkretnych ujęć, wraz z zaproponowanym schematem obróbki zdjęcia. Nie będę się przesadnie zagłębiać w teorię, natomiast w praktyczny sposób Zobaczysz jak uzyskać konkretny efekt.
Prezentowane będą różne zdjęcia, różne sposoby obróbki, może nie zawsze efekt końcowy będzie Ci się podobał, jednakże de gustibus non disputandum est - gusty nie podlegają dyskusji - ideą tego działu jest pokazać Ci różne rozwiązania i triki stosowane przy obróbce zdjęć.
Jeśli Zechcesz przesłać mi swoje zdjęcie(a), z ewentualnymi propozycjami odnośnie obróbki, bardzo chętnie zajmę się Twoimi fotografiami. Odeślę Ci również poprawione zdjęcia w maksymalnej jakości.
Pierwszy film z serii dostępny pod adresem:
Jak obrobić zdjęcie
Zdjęcie zostało wykonane na wsi, po żniwach, w sierpniowe popołudnie. Zaciekawił mnie ciekawy rysunek chmur na niebie, choć kolorystycznie było mocno "tak sobie". Jako efekt końcowy chciałem pokazać posępne obłoki zapodające załamanie pogody, w odniesieniu do prób zakończenia prac na roli przed burzą.
Wszelkie uwagi zawsze mile widziane.
Pozdr.
B.
Uprawnienia umieszczania postów