kursy LR by sie przydaly bez watpienia![]()
Lightroom
Photoshop CS6
Photoshop Elements
kursy LR by sie przydaly bez watpienia![]()
500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII
Przyłączam się
Pierwsze dwie lekcje o LR są THE BEST...
Mam książkę Kelbiego, ale tu to co innego ...
Czekamy na więcej !!
J.
Polecam jak najbardziej kursy [Lr] na płycie DVD. Jest na nich sporo ciekawych lekcji. Forma przekazu jak najbardziej przystępna nawet dla totalnych laików.
Czy bedzie dostepny w sprzedazy material filmowy z owych warsztatow? Mysle ze moglby to byc bardzo interesujacy material dla poczatkujacaych a nie mogacych wziac w nich udzial. Tak swoja droga poszukuje dla znajomej czegos online, w zakresie praktycznych podstaw obslugi lustrzanki, czy mozna na cos takiego liczyc?
Na pewno nie.
Pewnie się Domyślasz, że taki film z warsztatów byłby strzałem w kolano dla idei samych zajęć, zresztą musiałby trwać kilka a nawet kilkanaście godzin, bo tyle czasu spędzamy na zajęciach - po co wtedy jechać na warsztaty, skoro można obejrzeć film, czy nie?
Warsztaty są warsztatami - w ciągu roku odbywa się kilka edycji. Dodatkowo na stronie www projektu będą pojawiać się - pro publico bono - filmy poświęcone głównie tematyce obróbki zdjęć w czołowych programach graficznych - nie planujemy tego zmieniać ani rozszerzać w stronę "transmisji" z zajęć w realu.
Pozdr.
B.
Nowe kursy video
Zaprszam do obejrzenia kilku nowych kursów dot. obróbki zdjęć w Lightroomie i Photoshopie, jak również ogólnych zagadnień związanych ze sprzętem.
http://fotowarsztaty.com/index.php/Kursy-video/
Tym razem pojawiły się lekcje:
- Lightroom: Jak pracować w module Develop - wywoływanie plików RAW
- Praca z dwoma monitorami w Lightroom
- Kalibracja monitora, rodzaje paneli LCD dla fotografów
- Lightroom: Korekta balansu bieli i charakterystyki tonalnej - panel Basic
Oczywiście lekcje są zupełnie za darmo, w doskonałej jakości technicznej. Ocenę jakości merytorycznej pozostawiam Wam.
Korzystając z okazji: wielkie, naprawdę wielkie dzięki za miłe słowa, aż chce się to robić dalej :-) Jednakże jeśli ktoś z Was ma uwagi krytyczne, też chętnie wysłucham, konstruktywna krytyka zawsze mile widziana.
Dzięki również za propozycje na kolejne lekcje, zgłaszane czy to mailem czy na PW, już mogę obiecać, że w najbliższym czasie (ciężko mi tylko powiedzieć kiedy konkretnie) pojawią się lekcje o:
- kreatywnej konwersji do zdjęć czarno-białych
- wycinaniu skomplikowanych elementów z tła (np. włosy)
- przygotowaniu zdjęć do fotolabu
Pozdr,
B.
Świetna robota. Takie kursy to chyba najszybsza forma nauki (najskuteczniejsza). A w dzisiejszych czasach dzielenie się wiedzą za free zasługuje na wielkie brawa.
dzięki wielkie! i jak poprzednicy - szacunek za motywacje i chęci do takich działań!
Zgadzam się w zupełności z przedmówcami. Imponuje zarówno podejście do tematu, jak i udostępnienie materiałów za darmo.
Dodam może jeszcze od siebie, że prócz funkcji edukacyjnej, te filmy pełnią również rolę reklamową, ponieważ widząc jaką posiadasz wiedzę i umiejętność jej przekazywania stwierdzam, że muszę się zainteresować poważnie tematem owych warsztatów.
Czekam na więcej filmów i życzę wytrwałości w ich realizacji![]()