Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: 24-105/f4 IS czy warto?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

cich z forum zdaje sie ze mial kilka tych tamronow, moze ci przetestowac i sprzwdzic jak go spytasz, dowiaduj sie u sprzedawcow czy maja kilka sztuk i jak jest z ew. zwrotami, znajomy ostatnio porownywal canona z tamronem i roznice optyczne (zdjecie) byly bardzo minimalne na korzysc L'ki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    cich z forum zdaje sie ze mial kilka tych tamronow, moze ci przetestowac i sprzwdzic jak go spytasz, dowiaduj sie u sprzedawcow czy maja kilka sztuk i jak jest z ew. zwrotami, znajomy ostatnio porownywal canona z tamronem i roznice optyczne (zdjecie) byly bardzo minimalne na korzysc L'ki
    Nieszczęście z Canonem i jego AF polega na tym że obiektyw trzeba spasować z konkretną puszką i zapewnienia że obiektyw jest ok są o kant d...
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    Nieszczęście z Canonem i jego AF polega na tym że obiektyw trzeba spasować z konkretną puszką i zapewnienia że obiektyw jest ok są o kant d...
    przeciez ja nie pisalemnic o AF jedynie o szkle ze jest dobre, mozesz miec FF/BF i ostre szklo a mozesz miec FF/BF i mydlane szklo... tak wiec zapewnienie ze obiektyw jest OK jest jak najbardziej sluszne, natomiast jak on bedzie pracowal z twoim aparatem to juz zobzaczysz na zdjeciach...

ale ja mam inne wrazenie, ze zaczoles ten watek nie po to zeby ci doradzic obiektyw a po to zeby ci powiedziec ze 24-105 jest super... ale niestety tak nie jest :-(

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    ..ale ja mam inne wrazenie, ze zaczoles ten watek nie po to zeby ci doradzic obiektyw a po to zeby ci powiedziec ze 24-105 jest super... ale niestety tak nie jest :-(
    Trochę prawdy w tym jest ;-) . Naczytałem się opinii na dpreview i się trochę podjarałem...Dobrze że nie miałem od razu kasy ;-) .
    2,8 w zoomie to będzie raczej mydło a 4 przy L to powinno być dobrze a po przymknięciu to już miodzio...Tylko wtedy poszedłem po rozum do głowy i zadałem sobie pytanie jak będzi przy 4 na takim Tamronie...przy założeniu że jest to dobry egzemplarz. Szybka kalkulacja + testy które dałem w 1 poście i trochę mi przeszło...
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Uprawnienia umieszczania postów