-
Do zakupu DB nie dorastałem wcale. Kupiłem zanim jeszcze dotarł aparat. Jestem początkującym więc założyłem że będę robić więcej zdjęć w tych samych sytuacjach by się po prostu szybciej uczyć porównując efekty. A poza tym cyfra jest wręcz stworzona by pstrykać w końcu nie wszystko nosi się do labu. Wybierasz po prostu to co najlepsze i to odbijasz. Myślę że jeśli nie wszyscy to zdecydowana większość przynajmniej amatorów i to na początku swojej zabawy tak właśnie robi.
Co do wyboru DB to trochę się przejechałem. Wybrałem droższy bo miał możliwość wyświetlania JPEG. A potem jak dotarł aparat okazało się że tylko firmowy soft jest wstanie rozpakować JPEG. Mam wprawdzie za to możliwość podglądu (nazwy plików) tego co już jest na dysku. Choć czasem zdarzało się że w ferworze walki na wszelki wypadek kopiowałem to samo dwa razy.
Jak masz laptopa to możesz się wstrzymać i zobaczyć na własnej skórze czy DB będzie ci potrzebny. Na pewno najlepszym (najwygodniejszym) rozwiązaniem jest jedno i drugie.
Uprawnienia umieszczania postów