Strona 3 z 16 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 151

Wątek: Profesjonalny sprzęt w rekach fotoamatorów

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luciferi Zobacz posta
    akurat szybkie auta dostarczaja emocji ktore kazdy potrafi odczuc z aparatami gorzej
    to tez bardzo zalezy. moja zona by w tym momencie powiedziala, ze uprawiam holenderskosc, ale moja zwykla bidna Skoda Fabia jest dostatecznie szybka, zeby nia na autostradzie zrobic "sector time" premiowany finansowo. niestety, nie w ta strone i mozesz mi wierzyc, ze emocje przy otwieraniu tej legendarnej "koperty z Leeuwarden" i zgadywanie ile tych eurasow bedzie w plecy, sa jak najbardziej realne. i wcale do tego nie trzeba szybkiego samochodu.

tak realnie - w Europie, poza Niemcami, wszedzie sa ograniczenia predkosci. a te 130~140 km to praktycznie kazde auto dzisiaj lyka, kwestia co najwyzej przyspieszenia i natezenia dzwieku wiec z onanizmu pozostaje tylko tyle, ze w folderze i na liczniku stoi 250 kmh...
    www albo tez flickr

Domyślnie

jak chcesz to i malym fiatem za parkowanie mandat dostaniesz ale jazda autem ktore robi 100 w mniej niz 5 sekund powoduje usmiech na twarzy kazdego duzego chlopca i nie koniecznie trzeba zamykac licznik i kolekcjonowac kwitki i zdjecia z fotoradarow

w porownaniu z powyzszym onanizm foto-sprzetowy to jednak niezbyt popularna dewiacja

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Bo prawdziwa frajda to nie bujnąć się na trzypasmowej autostradzie 250 km/h po prostej ale polecieć 90 km/h po krętej górskiej drodze na spadaniu :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

jak spadnie snieg to zapraszam na przelecz salmopol

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luciferi Zobacz posta
    jak spadnie snieg to zapraszam na przelecz salmopol
    Znany, znamy :-)

Jeśli zaś idzie o motoryzacyjne porównania to poszedł bym raczej w kierunku limuzyn niż aut sportowych. Wielkie to to, ciężko zaparkować, nie da się serwisować w pierwszym lepszym warsztacie ale ten komfort jazy, ech, to doceni każdy, nawet przy 80 km/h.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a te 130~140 km to praktycznie kazde auto dzisiaj lyka, kwestia co najwyzej przyspieszenia i natezenia dzwieku wiec z onanizmu pozostaje tylko tyle, ze w folderze i na liczniku stoi 250 kmh...
    Kiedyś podobnie myslałem, dopóki nie zostałem przewieziony pięćset-konnym Porsche Turbo. Ciągła jazda 100kmh-180kmh-100kmh-180kmh w normalnym ruchu na trasie wlotowej do Wawy zmieniło calkowicie moje wyobrażenie na temat zaawansowania współczesnej motoryzacji.. I żeby mnie dobrze zrozumiano, nie chodzi o piractwo zajeżdżanie drogi itp tylko piekielną stabilność oraz spokój prowadzenia przy tak dynamicznej jeździe.
    I jak się kiedyś zastanawiałem ze vmax ponad 200 bez sensu bo nie ma gdzie się rzopędzic, to teraz już wiem ze się myliłem. Bo dla niektórych aut 200kmh to tylko sekundy i nawet tylko 400 metrów drogi..

Co do tematu, zacytowany przez JahJaha tekst Sokoła bardzo trafny.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Kiedyś podobnie myslałem, dopóki nie zostałem przewieziony pięćset-konnym Porsche Turbo.

[...]

I jak się kiedyś zastanawiałem ze vmax ponad 200 bez sensu bo nie ma gdzie się rzopędzic, to teraz już wiem ze się myliłem. Bo dla niektórych aut 200kmh to tylko sekundy i nawet tylko 400 metrów drogi..
    Zwłaszcza dla tego Porsche vmax 200km/h był bez sensu..

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Kapitalne porównanie :-)

Niemniej, stałka ma taką przewagę nad Alfą że trudno się nią zabić, nawet jeśli się zdjęć nie umie robić :-)
    Ale mysle ze nie jeden user Alfy (tej od Sony) chcial ze soba skonczyc ogladajac efekty zdjeciowe z tej puszki
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 13-01-2011 o 15:47 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Podobnie wygladają maluchy przy 100kmh Zreszta wypadki drogowe to już inny temat..

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Chodzi o to, ze oprocz pod maska, trzeba tez miec cos pod kopułą. To tyle offtopica z mojej strony.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Ale mysle ze nie jeden user Alfy (tej od Sony)...
    Bo to jest Sony-Alfa i tylko w tym połączeniu należy używać rzeczonej nazwy. Alfa to Alfa, jest jedna i koniec* :-D
    ...chcial ze soba skonczyc ogladajac efekty zdjeciowe z tej puszki
    No, no, już, spokojnie bo zaraz gdzieś napiszą że modzi z CB uprawiają wojenki systemowe :-D

*i coś tak czuję od roku że tej właśnie marki będzie mój następny samochód :-D

Strona 3 z 16 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów