zacznijmu od tego, ze przede wszystkim bylo napisane "za dobre" i to nie bylo przypadkowo. chyba, ze naprawde sie chcesz klocic, ze to forum zalewaja wypasione dziela sztuki.
uczepiles sie jednego slowa jak rzep psiej **** i wciskasz mi wlasna interpretacje.
umowmy sie, ze mam swoje prawo do opinii. bo to byla tylko opinia. a jak ktos sobie z tym nie potrafi mentalnie poradzic i musi je torpedowac, to sorry.
w zadnym momencie nikomu nie dyktowalem co powinien i bede zobowiazany, jesli w stosunku do mnie tez nie bedzie takiego dyktatorstwa, co mi wolno a nie myslec.
bez odbioru. nie mam checi uczestniczyc dalej w takiej zenujacej dyskusji i dowodzeniu, ze nie jestem p* wielbladem...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
twoja kieszen, twoja ocena.
ja na swoja kieszen uwazam obiektyw w cenie 1000 EUR za drogi do zastosowan amatorskich. a czy to znaczy za drogi w konkretnym przypadku, to juz kwestia konkretnej kieszeni i konkretnej checi.
oczywiscie. czym niejako potwierdzasz dokladnie to, od czego zaczela sie awantura: "sporo osob, ktore maja za dobry (drogi) sprzet w stosunku do swoich umiejetnosci (ba... lekko z 50% tego forum to dotyczy )". dokladnie tak jest, ze sprzet jest czesto ponad miare.
tylko, ze ja tam nigdzie explicite nie napisalem, ze tego komus zabraniam, czy uwazam za jakies moralnie naganne. to byla po prostu obserwacja.