Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
Czyli głównie robi zdjęcia 7D... więc o co Ci chodzi ?

Naprawdę nie rozumiem, czemu się tak na Juzę napinasz... zazrościsz mu, ze może sobie robić zdjęcia czymkolwiek chce i ma stronkę na której może umieszczać swoje poglądy? Osobiście uważam, że jest bardziej obiektywny niż niejeden portal opiniotwórczy. A jego testy powórnawcze obiektywów dla mnie są najbardziej wiarygodne.

I ja już na tym kończę dyskusję, bo odbiegamy od głównego tematu.
Ano widzisz, nie tyle napinam się na Juzę, co ustosunkowuję do podanego przez Ciebie argumentu. Wątpię, aby sam Juza wierzył we własne słowa, bo mimo teorii którą wygłosił (a jest prawdziwa), sam wali 1ds-najdroższym co ma canon. Potrzebował czegoś mniejszego z aps-c, nie poprzestał na 500d które już miał, tylko kupił 7d-najdroższe aps-c canona. Założę się, że jak canon wypuści coś droższego od 1ds, to Juza to kupi. Jak canon wypuści coś lepszego od 7d, Juza kupi. Co do rzetelności testów, nie wypowiem się, nie czytałem.
Wracając do samej teorii podanej przez Juzę, moim zdaniem jest prawdziwa. Była prawdziwa nim jeszcze Juza wyszedł z kołyski. Jednak z jakiegoś powodu zawodowcy raczej trzymają się droższego sprzętu. Nie dlatego, że ten sprzęt robi lepsze zdjęcia. Dlatego że w pewnych warunkach sprzęt daje ci możliwość to zdjęcie zrobić. I troszkę więcej przeżyje.