Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Sprzęt za 25tyś

spider99
    Guest

Domyślnie Sprzęt za 25tyś

Witam

Mam prośbę o pomoc w wyborze sprzętu mianowicie mam dwa body 30D i 5dm2 teraz chcę zakupić obiektywy sprzedałem właśnie dwa moje stare 35f2 i 17-85 i mam do zagospodarowania ok 25 tyś złotych. Zastanawiam się nad takim zestawem.

Canon 24L albo 35L wydają się bardzo wyrównane jednak tutaj z naciskiem na 35L bo do takiej ogniskowej jestem przyzwyczajony. Wydatek ok 5200zł

No i obowiązkowo 70-200 2.8 IS UMS to 7900zł

Zostaje mi 11tyś i tu są schody..... przydało by się chyba jakieś uniwersalne takie pod cropa i pełną klatke (albo nie koniecznie) cos portretowego tu myślę o 100L 2,8 UMS Macro sam nie wiem.... może macie propozycje....

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Chłopie 3x pacnij się w głowę, bo zaraz zjadą Cię równo z ziemią. Tematów było sporo. Jeżeli chcesz coś dobrego pod cropa i pod FF poszukaj stałek. Jeśli ma być dobry zoomik to zakup 24-105L albo 24-70L nic więcej polecić Ci nie jestem w stanie.

Mając taki budżet i będąc w Twojej skórze 1/10 tego budżetu bym przeznaczył właściwie na książki by nieco dowiedzieć się o sprzęcie czy możliwość aparatów, a 2000zł z tego bym wydał na porządnym monitor by móc dostrzec magiczne FAQ i przeczytać regulamin.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

16-35L, 35L, 85L, 70-200 IS II tak na szybko i uniwersalnie. Ale to poważna kaska - określ czym dokładnie się zajmujesz.

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Ty nie wiesz a ja mam wiedzieć?
    Kup rower.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

5 tysięcy na dobry hotel na Krecie bym wydał. Tam można by porobić te... jak im tam... cholera zapomniałem...
    Entuzjastyczny Neofita

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Zamykam, bo zaczyna to iść w złą stronę.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów