No wiem, że trochę przekracza 1000zł ale nie trzeba mieć wszystkiego od razu a przynajmniej jest do czego dążyć.
A co do uniwersalności to jest to bardzo uniwersalny zestaw i według mnie bardzo bardzo daleko w tyle zostawiający możliwości jakie daje posiadanie samego 18-135.
Ku.........wa! Zacznij robić zdjęcia! Jak czegoś ci zabraknie - kupuj! Jak cie nie stać - rób tym co masz, ale rób!!!!!!!!!!!!
pozd®ówka
regulamin pkt 8
Nareszcie uwaga dotycząca samego sensu wymiany :-). Bo Kolega Twórca nie zająknął się nawet dlaczego szuka nowego obiektywu? Wymienić żeby wymienić? Dla sztuki?
Do Twórcy:
ile zrobiłeś zdjęć tym KIT-em i jakie? Dlaczego jesteś z nich niezadowolony? Bo może problem tkwi nie w sprzęcie, ale w Twoich umiejętnościach? Dla pocieszenia powiem Ci, że ja kiedyś też uważałem że kupując coś nowego będę robił lepsze fotki ;-))). Ale teraz już wiem, że to nieprawda. Zresztą nadal robię kiepskie... ;-))))
300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)
czytając większość wypowiedzi i porad w tym dziale można dostać porażenia mózgu... czy Wy w ogóle czytacie co pisze i o co prosi autor czy klepiecie w celu nabicia postów?
Nie zauważyłem aby autor wspomniał, że chce kita WYMIENIĆ. Nie zauważyłem aby prosił o pełen zestaw stałek lub kolejnego kita tylko, że z większym zakresem.
Może nie dowidzę z rana ale on potrzebuje raczej teleobiektywu...
NoSKill - co rozumiesz przez pojęcie "dla amatora"? To, że akceptujesz tani plastik, kiepskie światło bez możliwości zabawy GO jak w szkłach 2.8, czy może określona kwota do danego pułapu? Fotografowanie "ptaka zanim ucieknie" to też raczej słaby trop aby podpowiedzieć coś konkretnego ale na obecny stan wiedzy wspomniany 55-250 będzie pod APS-C bardzo dobrym wyborem.
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria