Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: Obiektyw dla amatora. Tylko Canon i kapitał 1000 pln

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    Naprawdę nie zauważyłeś że autor napisał:
    oczywiście , że zauważyłem. czy zmiennoogniskowy zoom nie jest uniwersalny? nie sądzę, że chciałby zmienić 55mm na 135mm ale to już dywagacje i opieram się na tym co widzę a nie na tym co chciałbym widzieć w torbie kogoś, kogo nie znam

Coś już napisał Awatar jasiu_q
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ksx Zobacz posta
    A to nie jest tak, że 300d ma bagnet EF? Bo coś mi się kiedyś o uszy obiło, że ma podobnie zrobioną komorę lustra jak FF i EF-S mogą nawywijać. Kita wiem że przerabiali.
    300D jest pierwszym EOS-em na bagnecie EF-S

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    czy zmiennoogniskowy zoom nie jest uniwersalny?
    Zmiennoogniskowy zoom o zakresie ogniskowych odpowiadających 88-400 nie jest uniwersalny. Ale nie kłóćmy się

Możliwe że masz rację i autorowi wątku chodziło o coś z tele na uzupełnienie tego co już posiada. W takim wypadku 55-250 jest najlepszym wyborem.

Jeżeli jednak autor jest ze swojego starego kita niezadowolony i chce coś w zamian, to dalej proponuję 18-135. Zakładam że jest ten stary kit bez IS, one są naprawdę słabe optycznie.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Uzależniony

Domyślnie

no przecież napisał, że ma kita (nie wspomniał słowem, że jest z niego niezadowolony) a brakuje mu zuuma bo ptaki uciekają...
    no i nadal upieram się przy swoim, iż zoom 88-400 jest uniwersalnym teleobiektywem. Bo skoro nie to jak nazwać stałkę np 400/5.6

Początki nałogu

Domyślnie

Spokojnie, spokojnie Trzeba pomóc koledze

Sprzedaj KITa co masz, kup KITa ze stabilizacją, do tego dokup sobie 55-250 i będziesz zadowolony. Jeżeli zostanie pieniążków (kupisz używane szkła) dokup sobie 50 1.8 i będziesz miał fajny zestaw na początek Takie zdanie ode mnie i kilku osób wcześniej
    / Canon /

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Na allegro często trafiają się ciekawe promocje, może warto by zapolować na 70-300 IS USM? za 750zł jest oraz od 999zł mowa o licytacjach - na te szkła warto polować

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja bym proponował używanego Canon 28-105 f/3.5 - 4.5 II USM - optycznie bardzo dobry; może mały zoom, ale na początek wystarczy.

Dopiero zaczyna Awatar N0 Skill

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    Rozumiem, że posiadasz tego starego kita bez IS ? W takim razie pozbądź się go, bo jest bardzo kiepski i kup 18-135 IS. Jeżeli szukasz uniwersalnego obiektywu to ten takim jest. Natomiast 55-250 nie jest uniwersalny to teleobiektyw.
    Twoja rada jest jedna z najrozsądniejszych Zatem niebawem [początkiem marca niestety] będę śmigał na nowym obiektywie

Dopiero zaczyna Awatar Bust

Domyślnie

ja myślę że dobrym kompromisem byłby tamron 18-250 lub sigma 18-200
    obiektywy może nie powalają światłem czy ostrością ale wydaje mi się że są wsam raz dla amatora, masz tu i szeroki kąt i dość spory zoom a i w ostrości tragedii nie ma

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

18-200 jest kapitalny jak chodzi o uniwersalność - nie powala jakością optyczną ale w zamian bardzo dobra stabilizacji i 11x zoom.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów