Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: 350d chwilowe problemy - nic poważnego:)

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie 350d chwilowe problemy - nic poważnego:)

Nagle, bez żadnych sygnałów ostrzegawczych mój 350d padł! W czasie dzisiejszej sesyjki w domu po prostu przestał robić zdjęcia. Nie działa AF, po przełączeniu na MF też nie da się zrobić zdjęcia. Wygląda jakby migawka się zepsuła??? Co więcej czasami kółko nastaw też jakby nie wysyła sygnału o zmianie nastaw - np w av kręcę a przysłona się nie zmienia itp. Dodatkowo w wizjerze pusto - pasek wyświetlający parametry zniknął! Czy ktoś miał kiedyś podobne przejścia? W sumie to mi wszystko jedno - bo i tak muszę wysłać aparat na Żytnią ale tak się zastanawiam na ile poważna jest to usterka?
    Aparat na gwarancji od polskiego dystrybutora - więc naprawią gratis ale mam pytanie jakiego kuriera wezwać - czy to wszystko jedno czy tez Canon ma jakiegoś wyznaczonego kuriera dla takich przesyłek?

PS. Oczywiście sprawdzałam obiektyw - na innym body działa, a do 350 podpięłam 3 rózne obiektywy i z kazdym to samo!((
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 09-03-2006 o 20:15

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jaki aparat miał przebieg? Tzn. ile zdążyłeś zrobić zdjęć?
    ELAN 7 | 350D + kit | Tamron 28-75/2.8 | Canon 50/1.8 | Sigma 70-300 APO MS II |

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

moze sprobuj go wyresetowac najpierw w menu a pozniej wyjac baterie na ~3 min..

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    moze sprobuj go wyresetowac najpierw w menu a pozniej wyjac baterie na ~3 min..
    Obydwie baterie.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mi Canon kazał wysyłać DHL aka Servisco
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu

Domyślnie

Jac,
    ja Cię ozłocę! Nie resetowałam (na czym resetowanie polega? - clear settings?) za to wyjęłam baterię na 3 sekundy włożyłam ponownie i gra! Sprawdzała kilkakrotnie i działa. Działa z wszystkimi obiektywami! Dzięki serdeczne i duży buziak

Ufff ulżyło, bo ciśnienie mi skoczyło momentalnie jak przestał działać. Ale powiedzcie czy to czasem nie jest jakiś objaw początkowy sygnalizujący zbliżającą się usterkę??? Tak teraz skojarzyłam, że dzisiaj przekładałam z aparatu grip tzn. najpierw był z gripem a potem bez - ale bez gripa zrobił jakieś 50 fotek i przy 51 odmówił współpracy, bateria naładowana na maks!

Przebieg:6411

Dzięki za tak błyskawiczny odzew i pomoc!
    TOKIN(ka)

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN
    Jac,
    ja Cię ozłocę! Nie resetowałam (na czym resetowanie polega? - clear settings?) za to wyjęłam baterię na 3 sekundy włożyłam ponownie i gra! Sprawdzała kilkakrotnie i działa. Działa z wszystkimi obiektywami! Dzięki serdeczne i duży buziak
    Spox 8)

Cytat Zamieszczone przez TOKIN
    Ufff ulżyło, bo ciśnienie mi skoczyło momentalnie jak przestał działać. Ale powiedzcie czy to czasem nie jest jakiś objaw początkowy sygnalizujący zbliżającą się usterkę???
    to jest objaw niedoskonalosci programow w urzadzeniach, niedlugo wszystko sie bedzie zawieszac, nawet odkurzacz albo suszarka... M$ rzadzi :-) powinnni do wszystkiego dodawac taka klawiaturke trzy guzikowa :-) [ctr+alt+del]

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    powinnni do wszystkiego dodawac taka klawiaturke trzy guzikowa :-) [ctr+alt+del]
    tja...

poniekad, do aparatu dzialajacego pod DOS-em, to ta hipoteza staje sie niebezpiecznie prawdziwa

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    tja...

poniekad, do aparatu dzialajacego pod DOS-em, to ta hipoteza staje sie niebezpiecznie prawdziwa

No tego... Panowie Elektronicy - to powinna być klawiatura, która to Ctrl+Alt+Delete miałaby w JEDNYM klawiszu. Trzy to już perwersja ;-)

Janusz

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    do aparatu dzialajacego pod DOS-em, to ta hipoteza staje sie niebezpiecznie prawdziwa
    350D dziala juz z innym systemem embeeded niz 300D. 300D dziala pod DOS'em.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów