Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Zdjęcia "pod ziemią"

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Pennywiseman

Domyślnie Zdjęcia "pod ziemią"

Siemano.

Mam pewną rozkminkę. Mianowicie w przyszłym miesiącu będe robił zdjęcia w kopalni, zarówno na jak i pod powierzchnią i zastanawiam sie jak zabezpieczyć sprzęt przed pyłem węglowym którego pod ziemią nie brakuje;/ myślałem o Aquapack'u ale mój Canon 5D MARK II + 70-200 nie ma szans się zmieścić nie zaryzykuje fotografowania bez zabezpieczeń i tu moje pytanie. może ktos z szanownych kolegów ma jakies pomysły jak w domowych warunkach zabezpieczyć aparat na taka okazje.

Czekam na sugestie i dziękuje za pomysły.

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Z pyłem skalnym bardzo ładnie poradził sobie u mnie camera armor.

Zresztą ostatnio było sporo wątków na temat fotografowania w trudnych warunkach. Z domowych sposobów wygrywają worki na śmiecie i taśma samoprzylepna ;-)
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Domyślnie

Rozumiem, że te zdjęcia maja być robione w czynnej kopalni tam gdzie pracują nadal?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Szkoda piątki.
    Ja bym zrobił czymś takim: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=8393

I 70-200 do kopalni?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Szkoda piątki.
    Ja bym zrobił czymś takim: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=8393

I 70-200 do kopalni?
    na dół biore od 16 do 200 (16-35mm,24-70mm i 70-200mm) i w tym zakresie będe pracował. Spędze tam cały dzień od 5 rano do wieczora i 70-200mm ze stałym światłem 2.8 + IS w ciemnych warunkach powinno sprawdzić się idealnie. Mydelniczkami nie robie zdjęć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bialy_92 Zobacz posta
    Rozumiem, że te zdjęcia maja być robione w czynnej kopalni tam gdzie pracują nadal?
    Tak. Pracują cały czas.

Domyślnie

Jeżeli to płatne zlecenie to może warto jakieś ubezpieczenie na sprzęt wykupić?

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

70-200 w tunelu kopalni to troche nieporozumienie,chyba że bedziesz fotografował górników stojac na poczatku tunelu a oni na końcu
    A na poważnie coś w miare szerokiego,i jasnego chociaż lampa i tak będzie konieczna
    EOS + L i kupa gratów ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    70-200 w tunelu kopalni to troche nieporozumienie,chyba że bedziesz fotografował górników stojac na poczatku tunelu a oni na końcu
    A na poważnie coś w miare szerokiego,i jasnego chociaż lampa i tak będzie konieczna
    no bez lamp się nie obędzie ale to juz na sam koniec żeby pracującym nie strzelać po oczach. w kopalni jest sporo miejsc i sytuacji w których 70-200 przyda sie na max

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

I zachecam do obejrzenia wywiadu z Tomaszem tomaszewskim o jego albumie o slasku,dużo mówi o zdjęciach które robił w kopalni,o oświetleniu z jakiego korzystał itd
    EOS + L i kupa gratów ...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów