Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Fotografia przyrodnicza, Canon 300/4 IS L czy coś innego?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Przede wszystkim musisz zmienić podejście do fotografii przyrodniczej - to o czym piszesz to utopia ( przynajmniej na terenie Polski ) - co innego Afryka . Generalnie ja mam bardzo negatywne skojarzenia z tym szkłem ( najpierw problem z BF ) generalnie wolny af jak na ten tym obiektywu i niestety mimo wszytko kiepska ostrość. Jeżeli masz zamiar robić na cropie to z wymienionych obiektywów 400 5,6 + statyw na pełnej klatce 100-400 jest super + dodatkowo masz IS.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Odnośnie utopii to nie do końca się zgodzę - nie do końca, bo oczywiście nie wyjdę na chwilę do lasu i zrobię zdjęcie dzika. Pracuję w lesie i jestem w terenie codziennie i nie raz brakowało mi niewiele żeby zrobić ciekawe zdjęcia - niewiele bo mam 70-200L.

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hiho2 Zobacz posta
    Odnośnie utopii to nie do końca się zgodzę - nie do końca, bo oczywiście nie wyjdę na chwilę do lasu i zrobię zdjęcie dzika. Pracuję w lesie i jestem w terenie codziennie i nie raz brakowało mi niewiele żeby zrobić ciekawe zdjęcia - niewiele bo mam 70-200L.
    A moze podchodz po prostu blizej
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Niestety bliżej nie bardzo się da, 300 to i tak dosyć mało - jednak z moich obserwacji wynika, że to już jest coś (próbowałem wcześniej sonnara 300/4- tylko tutaj odpada dynamika). Tak jak pisałem kusiła 400, ale do lasu 5,6 to już trochę za ciemno.

Uprawnienia umieszczania postów