Witam . wrzucam poprawkę foto z parku
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Proszę o komentarze i opinię.
Witam . wrzucam poprawkę foto z parku
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Proszę o komentarze i opinię.
Ostatnio edytowane przez Mikołajtcz ; 09-01-2011 o 19:37 Powód: Automerged Doublepost
Canon 1000d + Kit 18-55 + Sigma 70-300 APO DG MACRO + Statyw Velbon Sherpa 600 R + Canon 580EX
Zbyt ciasny kadr i to doświetlenie takie nieregularne, psujące cały efekt. Modelka super, warta popracowania nad Twoim warsztatem, ponieważ w pewnym stopniu profanujesz piękno.
Proszę o komentarze![]()
Co tu tak pustoCzekam na wasze porady opinie ...
Zapraszam
Canon 1000d + Kit 18-55 + Sigma 70-300 APO DG MACRO + Statyw Velbon Sherpa 600 R + Canon 580EX
1. Jasna plama na dole odwraca uwagę
2. Za ostre światło - przydałaby się np. blenda z prawej
3. Brzydki osty cień nosa, chyba z wbudowanej lampy
4. Nieostra twarz, ale za to NOGI ostre :-). Tło za bardzo przyciąga uwagę.
nie wiem czym doświetlasz, ale w każdym razie robisz to niezbyt dobrze
jedynie ostatnie się broni, ze względu na odrobinę naturalności, ale j/w - nieostre
Każda z prezentowanych fot jest skopana w ten czy inny sposób. Światło zastane - osierocone. Ostrość poszła na browar. Kadr i kompozycja spaliły się ze wstydu. Modelki - pełen szacunek za zgodę na udział w tym "przedsięwzięciu"
pozd®ówka
regulamin pkt 8
Moje subiektywne opinie:
1 - nie podoba mi się, że czapka zlewa się z tłem
1-2 - kolory trochę dziwne, ten róż w połączeniu z niebieskim...
3 - b&w chyba na siłę...? brzydki cień od nosa, zbyt jasna plama u góry, mało kontrastowe
4 - nie wiem, czemu ale strasznie mi przeszkadza ten liść jakby przyklejony do buta! Mimo to, podoba mi się najbardziej, chociaż faktycznie twarz nieostra, tło konkuruje z modelką i przepalona sukienka w miejscach, gdzie jest biała.
Oj, wzruszylem sie. Te zdjecia przypominaja mi, wypisz wymaluj, moje pierwsze zdjecia wykonane pozyczonym Zenitem.
Poza tym zdjecia maksymalnie amatorskie. Jak bedziesz zawziety wyrosniesz na mistrza.
PS Dziewczyna ladniejsza od Ani Rubic, a takie przecietne zdjecia
Dzięki wielkie za komentarze ,które pomogą mi zrozumieć moje błędy . Canonem pstrykam od września amatorsko , ale staram się .. Canon 1000d + KIT/ teraz kupiłem lampę zew... Oraz najważniejsze książkę bo to one w 99 % najlepiej uczą ! "Scott Kelby - Sekrety mistrza fotografii cyfrowej 195 ujęć" . po przeczytaniu tej książki już wiem więcej. Na koniec chciałbym podziękować raz jeszcze za komentarze/opinie - Będę się starał jak mogę w wykonywaniu moich zdjęć.
Pozdrawiam Mikołajtcz