Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: [Mikołajtcz] Zdjęcia z Parku

Domyślnie

Fotki ok. Dziewczyna jest nimi na peewno zachwycona.
    Ale ja mam dla ciebie radę na przyszłosć - panuj nad sztucznym uśmiechem osób, które fotografujesz, bo wygląda to koszmarnie.
    Fajne białe zdrowe ząbki, ale jak patrze na takie ujęcia to myślę 'fake', a i w portrecie prawda jest potrzebna.

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam

Jak dla mnie to zdjęcie numer 1 i 5 są najciekawsze. W zdjęciu 5 ładnie słońce wykorzystałeś by doświetlić włosy od tyłu ( kontra) widać ksiażki Ci służą,

Zdjęcie pierwsze miły portrecik.
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Ostatnio edytowane przez Mikołajtcz ; 25-09-2011 o 11:01
    Canon 1000d + Kit 18-55 + Sigma 70-300 APO DG MACRO + Statyw Velbon Sherpa 600 R + Canon 580EX

Coś już napisał Awatar m2k
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czołem,
    Zdjęcia nie najgorsze, ale jest kilka rzeczy do poprawy. Przede wszystkim postprocessing :-)
    Ponadto nie lubię zdjęć w parku, ale... to mój problem :-)

To co ja bym poprawił:

1 - za mochny cień na szyi, bluzka wychodzi spod koszuli, za bardzo pogniecione spodnie w kolanach, jak dla mnie za ciemne tło
    2 - za ciemne oczy, prześwietlona bluzka i górna część jeansów, skadrowałbym ciut w prawo i do dołu, ale ujęcie fajne
    3 - zapanuj nad ubraniem, wychodząca biała bluzka - nie..., bałagan z przodu na bluzce i wychodzące coś niebieskie - nie..., pieprzyk na twarzy - ja bym usunął :-)
    4 - fajnie rozwiane włosy, ale znowu bluzka nieciekawie wychodzi spod koszuli, ławka za jasna - za bardzo przyciąga uwagę i wybija się na pierwszy plan. Szukałbym innej ławki. Ręce za jasne w stosunku do twarzy, klaania się post (patrz niżej).
    5 - prześwietlona bluzka, włosy na oku
    6 - fajnie zagrało światło na włosach i na twarzy, ale nogi już ciemne (brakło światła?), trzeba zwracać uwagę na ułożenie palców (powinny być równo)

Ogólnie (do wszystkich zdjęć): brak postprocessingu, zarówno lokalne usuwanie jakiś plam na skórze, przebarwień itp., jaki globalnie - kolorystyka zdjęć, panowanie nad kontrastem, balansem bieli itp.

Pozdrowionka!

Bywalec Awatar pietro.s
    Miasto
    Wrocław/Lubrza

Domyślnie

na zdjęciu nr 5 ręka jak w trzy de
    Brakuje ostrości i wydobycia kolorów. Jak dla mnie rozpraszające detale:
    na 1 wychodząca z cienia bransoletka, na 2 plama światła z lasu po lewej, na 3 pęknięta kora zaraz koło twarzy.
    Piotrek
    Piotrek S.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów