Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Komplet szkiel dla amatora

Domyślnie Komplet szkiel dla amatora

Witam. Musze sie poradzic was o rade.
    Mam Canona 500D z kitowym obiektywem 18-55 IS, przez przypadek w łapki wpadl mi 18-135 IS. Mam teraz dwa obiektywy ktore w sumie nie daja mi pelni szczescia i zastanawiam sie czy sprzedajac oba kupie cos fajnego?
    Zastanawiam sie nad Tamronem 17-50, wiem, ze tematow byla masa ale chcialem was spytac o to czy nie odczuje roznicy kiedy kupie obiektyw bez IS/VC i czy odczuje wyrazna roznice w jakosci zdjec?
    Jestem raczej amatorem i szukam szkiel w miare cenowych z dobrymi parametrami. Zastanawiam sie czy dokupienie potem do zestawu np. 55-250 lub 70-200 f4 spelni wymagania przecietnego czlowieka?

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patryk2k Zobacz posta
    Zastanawiam sie czy dokupienie potem do zestawu np. 55-250 lub 70-200 f4 spelni wymagania przecietnego czlowieka?
    do tego to średni kompakt wystarczy, a Ty chyba chcesz więcej, więc mierz wysoko!
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Tamron 17-50 2.8 w zamian za kit i 18-135 is to bardzo dobre rozwiązanie. Kwestia uzupełnienia wyższych ogniskowych np. canonem/tamronem 70-200 lub 70-300 to już temat na dalsze rozważania (którym konkretnie). Spełni Twoje oczekiwania tak czy inaczej.

Coś już napisał

Domyślnie

poszukaj na forum, było to pewnie z tysiąc razy..
    zamień na Tamrona 17-50 (światło zrekompensuje ci stabilizacje, a i tak lepiej się sprawdzi do ruchomych scen), z czasem 70-200/4 i będziesz szczęśliwy i miał duże możliwości

Domyślnie

Ja po wymianie kitowego 18-55 IS na Tamrona 17-50 bez stabilizacji jestem zadowolony. Może to tylko moje wrażenie i efekt psychologiczny, ale zdjęcia są ładniejsze. Zaznaczam, że jestem totalnym amatorem - znam teoretyczne podstawy fotografii, ale w praktyce nie bardzo mam czas na naukę i często po prostu "strzelam fotki"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

ps. z tym że od 17(x1.6) na cropie to wąsko (jak dla mnie)

Domyślnie

Dzieki za expresowa odpowiedz
    Moze doradzicie mi jeszcze tylko jak wyglada kwestia kupna takiego Tamiego? Chyba nie warto szukac uzywanego, roznica 200zl to malo a mam 2 lata "gwarancji".
    Zostaje tylko kwestia kupienia ostrego i bez bledow AF
    Rozmawialem juz wczesniej ze sprzedawca i powiedzial, ze bez problemu moge zrobic zdjecia obiektywem wiec sprawdze bledy AF, jest jakis sposob na sprawdzenie ostrosci w sklepie? Musialbym chyba zrobic pare zdjec czegos szczegolowego i zobaczyc to na komputerze, ogladanie na aparacie pewnie nic nie da...

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Dzieki za expresowa odpowiedz
    Moze doradzicie mi jeszcze tylko jak wyglada kwestia kupna takiego Tamiego? Chyba nie warto szukac uzywanego, roznica 200zl to malo a mam 2 lata "gwarancji".
    Zostaje tylko kwestia kupienia ostrego i bez bledow AF
    Rozmawialem juz wczesniej ze sprzedawca i powiedzial, ze bez problemu moge zrobic zdjecia obiektywem wiec sprawdze bledy AF, jest jakis sposob na sprawdzenie ostrosci w sklepie? Musialbym chyba zrobic pare zdjec czegos szczegolowego i zobaczyc to na komputerze, ogladanie na aparacie pewnie nic nie da...
    Chcesz ostrą sztukę - zgłoś się do Cichego.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

pogadaj z forumowymi sprzedawcami, napewno bedziesz zadowolony ( i pewnie jak poprosisz to wybiorą lepiej niz Ty )
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    no widze, że nie tylko ja tak poradziłem
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 09-01-2011 o 19:21 Powód: Automerged Doublepost
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

[QUOTE=Patryk2k;917229]Zastanawiam sie nad Tamronem 17-50, wiem, ze tematow byla masa ale chcialem was spytac o to czy nie odczuje roznicy kiedy kupie obiektyw bez IS/VC i czy odczuje wyrazna roznice w jakosci zdjec?[/QOTE]
    W większości sytuacji różnicy nie odczujesz.
    Zastanawiam sie czy dokupienie potem do zestawu np. 55-250 lub 70-200 f4 spelni wymagania przecietnego czlowieka?
    Na początek zestaw tamron 17-50/2,8+canon 70-200/4L to bardzo fajna koncepcja.Apetyt jednak na ogół rośnie w miarę jedzenia...:smile:

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów