Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 88

Wątek: Sprzedać 300D dołożyć do 20D? Czy zostawić 300D i dokupić szkiełko...?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop
    Napisał!
    To swoją drogą Ale "gadżeciarstwo" mozna zastosować do kupna czegokolwiek, choćby wężyka z bajerami za kilkaset PLN ;-)

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Routlaw: Pomyśl co Cię bardziej ogranicza - nic nie napisałeś o tym, dlaczego zastanawiasz się nad zmianą jednego czy drugiego. Masz w zasadzie zoomy pokrywające cały zakres, do tego sporo fajnych stałek M42, body też zdjęcia robi. Pomyśl zatem: czy nie przeszkadza Ci plastikowość kita? Czy nie chciałbyś zamiast M42 jednego porządnego tele? Czy jesteś zadowolony z AF w Sigmie? Czy nie korcą Cię mniejsze szumy w nowych body Canona? Itp. itd...
    hmm funkcjonalnie nie doskwierają mi żadne ograniczenia.. Sam nie wiem dlaczego zachciało mi się 20D? Jest mniej plastikowa?Bardziej czarna? Mam wrażenie że mój sprzęt nie umie zrobić naprawde ostrego zdjęcia(a może to ja nie potrafię).Rozumiem że KITem nie zrobie bardzo dobrego(ostrego)zdjecia...
    Sam nie wiem.. Na AF w Sigmie nie narzekam. Nie jest może najszybszy ale mi wystarcza..
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Servo: śledzenie ostrością obiektu. AF cały czas podąża za obiektem, np. fotografujesz samochód w ruchu, albo dziecko.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Może to jest inny mechanizm,ale w mojej 300 też jest takie coś jak śledzenie ostrości.Tylko,że włącza się to automatycznie jak ,,wykryje'',że obiekt ,na którym jest ostrość się porusza.Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw
    hmm funkcjonalnie nie doskwierają mi żadne ograniczenia.. Sam nie wiem dlaczego zachciało mi się 20D? (..)
    OK, skoro tak, to zmieniaj body. Myślę że wzrost "fun factor" powinien być stosunkowo największy

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

OK, skoro tak, to zmieniaj body. Myślę że wzrost "fun factor" powinien być stosunkowo największy
    Ee, ja myślę, że jakiś nowy fajny słoik też go ucieszy Może jakaś eLżbieta?

Dopiero zaczyna Awatar woland
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -=Festyk=-
    Może to jest inny mechanizm,ale w mojej 300 też jest takie coś jak śledzenie ostrości.Tylko,że włącza się to automatycznie jak ,,wykryje'',że obiekt ,na którym jest ostrość się porusza.Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
    To raczej AI AF, czyli niby inteligentny auto focus, niestety czesto sie myli- przynajmniej w 300d i dlatego jest malo uzyteczny.

A co do zmiany korpusu, napisze na moim przykladzie...w 300d brakuje mi wiekszego bufora, szybszych serii, drugiego kolka i ogolnie lepszej ergonomii, nizszych szumow na iso 800 i 1600 i milo by bylo miec e-ttl2. Jesli znajdujesz tu i w postach kolegow cos co Tobie rowniez przeszkadza to pomysl o zmianie korpusu, jesli nie, to zamien kita na jakis lepszy obiektyw i mysle, ze bedziesz naprawde mile zaskoczony.

Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Jeśli by tu chodziło tylko o powiekszanie "fun factor"... to bym nie miał wątpliwości... Jednak praca w budżetówce ogranicza...

BLOG

Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woland
    A co do zmiany korpusu, napisze na moim przykladzie...w 300d brakuje mi wiekszego bufora, szybszych serii, drugiego kolka i ogolnie lepszej ergonomii, nizszych szumow na iso 800 i 1600 i milo by bylo miec e-ttl2. Jesli znajdujesz tu i w postach kolegow cos co Tobie rowniez przeszkadza to pomysl o zmianie korpusu, jesli nie, to zamien kita na jakis lepszy obiektyw i mysle, ze bedziesz naprawde mile zaskoczony.
    Co racja to racja.. fajnie by to było mieć.. no nic czas pokaże...

BLOG

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw
    Jeśli by tu chodziło tylko o powiekszanie "fun factor"... to bym nie miał wątpliwości... Jednak praca w budżetówce ogranicza...
    Erm... no to ja już nic nie rozumiem... Najpierw piszesz, że chcesz coś zmienić - że masz $$$ albo na body albo na upgrade szkła. Na pytanie "a co Ci przeszkadza w aktualnym sprzęcie" - odpowiadasz, że nic, że "tak Cię naszło" i że to trochę gadżeto-mania. Na radę gadżetomaniaka (to ja), że w takim razie najwięcej frajdy będzie z upgrade body - odpowiedź jak wyżej. Kurde, normalnie czeski film ;-)

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów