czasami trzeba sie umiec wytlumaczyc![]()
czasami trzeba sie umiec wytlumaczyc![]()
5D mark II (battery pack) + 16-35 L II USM 2.8 , 70-200 2.8 L USM , Speedlite 580 EX II, Canon EOS Rebel T2i + fish eye 8mm 3.5, EFS 18-55 IS , EFS 55-250 mm 5.6 IS. + torba canon, plecak, szelki, walizka i reszta...
ta... a potem narzekania na brak równouprawnienia i traktowanie jak blondynkę ;-)
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
Znajdz czlowieka z twoge miasta. Spotkaj sie z nim i niech za piekny usmiech i dar mlodziezy pokaze ci co i jak. Ustawi wytlumaczy i da klapsa![]()
Życzę sobie więcej takich zdrad w nowym roku![]()
Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
http://rafalfoto.y0.pl
Niezrozumiała jest dla mnie reakcja wielu kolegów i zdziwienie iż osoba, która zmieniła system pyta o konfiguracje nowego body. A co w tym dziwnego? Fotografuję od ponad dziesięciu już lat, w analogach była tylko Minolta, w cyfrakach od 2006 tylko Nikon i Fuji. Od kilku miesięcy jestem w Canonie. Po zmianie systemu w pewnych kwestiach poczułem się jak niemowlę, łaziłem po tutejszym forum w dziale dla początkujących poszukując informacji o wszystkim niemal, oprogramowaniu, sprzęcie, lampach i obiektywach. Proszę więc przestańcie się dziwić gdy osoba nawet doświadczona a zmieniająca system zadaje najprostsze pytania.
Ten canon jest niesamowity dziewczyna kupiła 5D i jakie powodzenie, chłopacy natrzepali kilkadziesiąt postów w 24 godzinynie to co Nikon..
Ale żeby nie posadzić mnie o of-topa chciałbym ci coś zasugerować na nowej drodze zdrady...Zamiast tych szelek i klamek z opisu radził bym zakupić jedną stałkę ...w zależności do funduszy, jak jest gotówka to coś z seri L , a jak nie ma już funduszy bo nowa miłość wydrążyła kieszenie aż do samych majtek to 50mm 1,4 lub 85mm f 1.8 jak kupisz lub nawet pożyczysz jakieś stało-ogniskowe jasne szkło i zapniesz to do 5D to wtedy twoja nowa miłość zamieni się w głębokie erotyczne uzależnienie
i zostaniesz niewolnicą systemu
Tak jak i my tu w większości zostaliśmy zniewoleni
Pozdrawiam i dobrych kadrów życzę
Ale sie czepiacie dziewczyny.....
Ja tez dokladnie 3 lata temu przesiadlem sie z Nikona D70 na Canona 5D, pozniej na MK2. Potrzebowalem kilku miesiecy zeby przestawic sie na obsluge Canona. Dla mnie to byla przepasc miedzy D70 a 5D. Wezmy taki pomiar swiatla... W Nikonie uzywalem glownie centralnie wazonego i bylo cacy. W Canonie nie bardzo mi to wychodzilo, szczegolnie ze Canon na sile staral sie nie przepalic zdjecia, wiec czesciej uzywalem matrycowego. Teraz jak robie zdjecie to odruchowo czasem daje korekcje na + albo - zeby mi lepiej naswietlil.
Jakbys potrzebowala pomocy, wal smialo na PW.
O tyle dziwnego, że
1. miała już do czynienia z aparatem,
2. jest to sprzęt za kilka tysiaków, a kupują go osoby które już nieco pojęcia mają o fotografii.
3. jeżeli przechwala się sprzętem i tym, że fociła na wesela to jako takie doświadczenie i wiedzę posiada ( a powinna mieć większą).
4. możliwe, że zależy tutaj na pochwaleniu się, a zdjęć już nigdy nie zobaczymy (niech ktoś sprawdzi na nikonie czy się z nas nie nabijają- żartuję rzecz jasna).
No i ? Znam wiele osób po przesiadkach. Nawet jednego, który był w każdym. Jak zaczął Canon to i na Canonie skończył. Ale to chyba inne temat, nie sądzisz?
Podkreśliłem w Twojej wypowiedzi, to co najważniejsze. Rozumiesz?
Nie no bardziej boli, to że z samego początku pojawia się "FOBIA" zazdrości. Już w pierwszym poście się tak dzieje.
Pech. Mamy doświadczonych amatorów zbierających na szkła, biednych profesjonalistów harujących jak woły i bogatych dzieciaków dostających "to coś" w spadku czy wygrywających w totku. Cóż zawsze du*a z tyłu...![]()