Cytat Zamieszczone przez reniatka266 Zobacz posta
spotykalam sie z dziwna zazdroscia ? zawiścią ? oburzeniem ? nie wiem dlaczego...
5D Mark II to obiekt westchnień, powinnaś się cieszyć, że nie wdepnęłaś w Leicę M9.

a oto kilka pytan:

1.Co na wstępie musze pozmieniać w podstawowych ustawieniach puszki 5D mark II ( najpierw chce sie na niej skupic)
format zdjęć - RAW (nie s, nie m)
Custom Fn 4:1
zdjęcia z lampą tylko w M, jeśli sufit w miarę nisko to FEC na +2/3EV

2.Jakie programy powinnam uzywac najczesciej by pokazac fajne kolory( mam lightrooma)
Canon DPP 3.9

3. Posiadajac monitor LG full HD, chcialabym go skalibrowac ? nie wiem czy powinnam pytac na moim poziomie o to.
Przestałem temat śledzić po zakupie jakiegoś tam i1 (kalibratora), w sumie najbezpieczniej będzie umówić się z arturs na mocną kawę tylko uważaj by jego słoneczko cię nie poparzyło
4. Jaka najlepsza karta graficzna, licze sie z wymiana 7 letniego kompa (oprocz tego posiadam laptopa niby do grafiki, w razie potrzeby podam parametry)
Jakiegokolwiek kompa byś nie kupiła zainwestuj w mały (do 64 GB) dysk systemowy SSD, 8 GB ramu i coś co się nazywa ram disk.

Bardzo dziękuję juz teraz.
Nie ma za co - ja niby też jestem z Kielc, ale nie daję klapsa tak dobrze jak arturs

BTW. Koleżanki, koledzy fajnie widzieć, że pomimo upływających lat, średnia forum wciąż pozostaje na tym samym poziomie.