Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 75

Wątek: Zdradziłam Nikona, pokochałam 5D mark II POMOCY

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartmika Zobacz posta
    Ale sie czepiacie dziewczyny.....

Ja tez dokladnie 3 lata temu przesiadlem sie z Nikona D70 na Canona 5D, pozniej na MK2. Potrzebowalem kilku miesiecy zeby przestawic sie na obsluge Canona.
    A czy przy okazji potrzebowałeś od nowa uczyć się jak się kalibruje monitor? ;-)
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartmika Zobacz posta
    Potrzebowalem kilku miesiecy zeby przestawic sie na obsluge Canona. Dla mnie to byla przepasc miedzy D70 a 5D.
    Przerażacie mnie lekko.

Wystarczy że pomyślę, że wśród użytkowników dróg spory odsetek zmienił samochód w ciągu ostatnich kilku miesięcy, nabieram ochoty żeby nie wychodzić z domu...
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Wystarczy że pomyślę, że wśród użytkowników dróg spory odsetek zmienił samochód w ciągu ostatnich kilku miesięcy, nabieram ochoty żeby nie wychodzić z domu...
    Ano prawda.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ
    Spoko, ja jakiś czas temu ZDRADZIŁEM Pentax'a i jakoś przede mną z tego powodu nikt nie ucieka :grin:

Uzależniony

Domyślnie

Sprawa jest banalna. 2-3 h praktycznych zajec dadza jej wiecej niz 24h na forum.
    Co za filozofia.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

może niektórzy podejrzewają, że to prowokacja, inni, że być może troll, jeszcze inni zazdroszczą, sam się też nad tym zastanwiałem, ale nie zmiania to faktu, że osoba autentyczna i pojęcie ma, wystarczy poszukać w necie, a znajdziecie ofertę zdjęć śłubnych z samplami...

Domyślnie

gdzie moge tutaj wrzucic galerie ?? Czy mam pojecie ?? mialam o Nikonie, canonem sie ucze...chyba wiecej nie zadam juz zadnego pytania na forum. Wrzuce pierwsze zdjecia pstrykniete tym canonem.

Co do 50 1.4 albo 1.8 , wlasnie sie do niego zbieram wiem ze to dobry fetysz majac 1.4, w nikonie wlasnie taki mam i tylko nim wychodzily mi super ujecia. !!!!
    5D mark II (battery pack) + 16-35 L II USM 2.8 , 70-200 2.8 L USM , Speedlite 580 EX II, Canon EOS Rebel T2i + fish eye 8mm 3.5, EFS 18-55 IS , EFS 55-250 mm 5.6 IS. + torba canon, plecak, szelki, walizka i reszta...

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez YaneC Zobacz posta
    Spoko, ja jakiś czas temu ZDRADZIŁEM Pentax'a i jakoś przede mną z tego powodu nikt nie ucieka :grin:
    Mariuszowi chodziło raczej o stwierdzenie "Potrzebowalem kilku miesiecy zeby przestawic sie na obsluge Canona" wyobrażasz sobie taki okres przy zmianie samochodu??
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    ...wyobrażasz sobie taki okres przy zmianie samochodu??
    IMHO to porównanie to możesz sobie...

Wyobraź sobie, jak "łatwo" się było by przestawić na inny samochód,
    gdyby producenci tychże nie trzymali standardów w kwestii układu/kolejności pedałów,
    wajchy do biegów i kierownicy, bo z pozostałymi wichajstrami to i tak jest różnie.

Wystarczy nadmienić sytuację gdy osoba jeżdżąca lata z manualną skrzynią
    przesiada się na automatyczną - trochę trwa, zanim przestanie deptać w podłogę
    i łapać za każdym razem wajchę.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów