Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
Niezrozumiała jest dla mnie reakcja wielu kolegów i zdziwienie iż osoba, która zmieniła system pyta o konfiguracje nowego body. A co w tym dziwnego?
O tyle dziwnego, że
1. miała już do czynienia z aparatem,
2. jest to sprzęt za kilka tysiaków, a kupują go osoby które już nieco pojęcia mają o fotografii.
3. jeżeli przechwala się sprzętem i tym, że fociła na wesela to jako takie doświadczenie i wiedzę posiada ( a powinna mieć większą).
4. możliwe, że zależy tutaj na pochwaleniu się, a zdjęć już nigdy nie zobaczymy (niech ktoś sprawdzi na nikonie czy się z nas nie nabijają - żartuję rzecz jasna).
Fotografuję od ponad dziesięciu już lat, w analogach była tylko Minolta, w cyfrakach od 2006 tylko Nikon i Fuji. Od kilku miesięcy jestem w Canonie.
No i ? Znam wiele osób po przesiadkach. Nawet jednego, który był w każdym. Jak zaczął Canon to i na Canonie skończył. Ale to chyba inne temat, nie sądzisz?
łaziłem po tutejszym forum w dziale dla początkujących poszukując informacji o wszystkim niemal, oprogramowaniu, sprzęcie, lampach i obiektywach.
Podkreśliłem w Twojej wypowiedzi, to co najważniejsze. Rozumiesz?
Proszę więc przestańcie się dziwić gdy osoba nawet doświadczona a zmieniająca system zadaje najprostsze pytania.
Nie no bardziej boli, to że z samego początku pojawia się "FOBIA" zazdrości. Już w pierwszym poście się tak dzieje.

Pech. Mamy doświadczonych amatorów zbierających na szkła, biednych profesjonalistów harujących jak woły i bogatych dzieciaków dostających "to coś" w spadku czy wygrywających w totku. Cóż zawsze du*a z tyłu...