Pokaż wyniki od 1 do 10 z 635

Wątek: Sony NEX czy Olympus PEN?

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie

Tak, tak a świstak....
    Mam 5d MKII, kilka stałek i zoom klasy L i mam Nex5n z sel16/2,8. Kiedy patrzę na fotki zrobione Sony: przyniesione ze spaceru czy ze szkolnej imprezy moich dzieciaków jakoś mnie nie odrzuca, mimo że jakość zdjęcia jest dla mnie dość istotnym czynnikiem... Nie twierdzę że to jakość stałek Canona, ale przez pryzmat ceny... Dyskusja o niczym, radzę pisać o sprzęcie który się posiada - będzie mniej bzdur w sieci ... dla mnie EOT
    Ostatnio edytowane przez fro ; 25-02-2012 o 13:00 Powód: Rozwinąłem myśl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fro Zobacz posta
    Tak, tak a świstak....
    Mam 5d MKII, kilka stałek i zoom klasy L i mam Nex5n z sel16/2,8. Kiedy patrzę na fotki zrobione Sony: przyniesione ze spaceru czy ze szkolnej imprezy moich dzieciaków jakoś mnie nie odrzuca, mimo że jakość zdjęcia jest dla mnie dość istotnym czynnikiem... Nie twierdzę że to jakość stałek Canona, ale przez pryzmat ceny... Dyskusja o niczym, radzę pisać o sprzęcie który się posiada - będzie mniej bzdur w sieci ... dla mnie EOT
    Ja dodam tylko, że fotki z mojego Sony R1 są dla mnie o niebo przyjemniejsze niż te z Canona out-of-the-box. Nie dość, że nie odrzucają to dla mnie stanowią wzorzec dla mojego profilu do 5D. Canona 5D trzymam tylko dla ISO, 17mm, 200mm 2.8, f=1.8, f=1.4 tak bym focił R1-ką wyłącznie

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

ekwiwalent 24mm w micro43:

http://www.dxomark.com/index.php/Pub...-ED-12mm-f-2.0

"Conclusion
    With its extraordinary sharpness for a micro 4/3 lens, the Olympus M. Zuiko Digital ED 12mm f/2.0 is a winner.

Pitted against the Nikon 1 NIKKOR 10mm f/2.8, this Olympus 12mm holds an overwhelming advantage. Even more impressive is the fact that this lens can compete with much bigger lenses, such as the Canon 24mm L-series mounted on a 7D.

In short, it really does seem that a high-quality, fully micro 4/3 camera-lens combination is perfectly capable of replacing an APS-C combination — and the Olympus M. Zuiko Digital ED 12mm f/2.0 is a particularly high-quality micro 4/3 lens!"

Uprawnienia umieszczania postów