Pokaż wyniki od 1 do 10 z 635

Wątek: Sony NEX czy Olympus PEN?

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Z tego, co mi wiadomo, Zeiss 24-70 f/2,8 optycznie ma podobną jakość, co Tamron 28-75 f/2,8, pomimo kilkukrotnej różnicy w cenie. Mechaniczne to jednak zupełnie inna klasa sprzętu.

Ten Zeiss do NEXa zapewne będzie świetnie wykonany, optycznie przyzwoity i cholernie drogi. I jak zwykle w lustrzankach będzie można znaleźć tańsze, plastikowe, ale podobne optycznie rozwiązanie, lepsze z praktycznego punktu widzenia, ale niestety już mało lanserskie i lekko passe.
    Pomyliłeś , jest tamronoidalny sonowski SAM o podanych przez Ciebie parametrach.
    Na temat jakości mechanicznej Zeissa 24-70 , poczytaj na KKM-ie.
    To nie jest szkło produkowane przez firmę Zeiss, robi je Sony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agema Zobacz posta
    Pomyliłeś , jest tamronoidalny sonowski SAM o podanych przez Ciebie parametrach.
    Nic nie pomyliłem. O takich parametrach jest i SAM, i Tamron, i stara Minolta. A wszystkie te trzy obiektywy to ta sama optycznie przebrandowana konstrukcja Tamrona, tyle że z innymi napędami AF.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez agema Zobacz posta
    To nie jest szkło produkowane przez firmę Zeiss, robi je Sony.
    To jest Zeiss, a Zeiss produkuje szkła w tych samych fabrykach, co Sony. Obie te firmy prawdopodobnie korzystają z tego samego parku maszynowego, więc nawet trudno było powiedzieć, kto tak naprawdę odpowiedzialny jest za wciskanie guzików w robotach - inżynier z Sony czy Zeissa (a może ktoś z outsourcingu, kto pracuje dla obu tych firm?). To kompletnie nie ma znaczenia w dzisiejszych czasach.

Nie mylić obiektywów Zeiss spod skrzydeł Sony z obiektywami marki Carl Zeiss - to coś zupełnie innego.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 15-07-2011 o 16:28 Powód: Automerged Doublepost
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Uprawnienia umieszczania postów