Strona 27 z 64 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 635

Wątek: Sony NEX czy Olympus PEN?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Strategia marketingowa firmy jest taka, że do NEXów wszystko jest gorsze, niż do lustrzanek, aby ludzie mieli mocny argument za tym, aby wybrać lustrzankę.
    No to jeśli ten E Zeiss ma być gorszy od tego A 35/1.8 no to ja dziękuję
    the silence is deafening

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    No to jeśli ten E Zeiss ma być gorszy od tego A 35/1.8 no to ja dziękuję
    A czemu miałby być lepszy ?
    Niebieska nalepka świadczy wyłącznie o tym, że jakiś koleś o niemiecko brzmiącym nazwisku, klepnął parafkę na świstku papieru.:smile:

Domyślnie

Z tego, co mi wiadomo, Zeiss 24-70 f/2,8 optycznie ma podobną jakość, co Tamron 28-75 f/2,8, pomimo kilkukrotnej różnicy w cenie. Mechaniczne to jednak zupełnie inna klasa sprzętu.

Ten Zeiss do NEXa zapewne będzie świetnie wykonany, optycznie przyzwoity i cholernie drogi. I jak zwykle w lustrzankach będzie można znaleźć tańsze, plastikowe, ale podobne optycznie rozwiązanie, lepsze z praktycznego punktu widzenia, ale niestety już mało lanserskie i lekko passe.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Coś już napisał

Domyślnie

Z tego, co mi wiadomo, Zeiss 24-70 f/2,8 optycznie ma podobną jakość, co Tamron 28-75 f/2,8, pomimo kilkukrotnej różnicy w cenie. Mechaniczne to jednak zupełnie inna klasa sprzętu.

Ten Zeiss do NEXa zapewne będzie świetnie wykonany, optycznie przyzwoity i cholernie drogi. I jak zwykle w lustrzankach będzie można znaleźć tańsze, plastikowe, ale podobne optycznie rozwiązanie, lepsze z praktycznego punktu widzenia, ale niestety już mało lanserskie i lekko passe.
    Pomyliłeś , jest tamronoidalny sonowski SAM o podanych przez Ciebie parametrach.
    Na temat jakości mechanicznej Zeissa 24-70 , poczytaj na KKM-ie.
    To nie jest szkło produkowane przez firmę Zeiss, robi je Sony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agema Zobacz posta
    Pomyliłeś , jest tamronoidalny sonowski SAM o podanych przez Ciebie parametrach.
    Nic nie pomyliłem. O takich parametrach jest i SAM, i Tamron, i stara Minolta. A wszystkie te trzy obiektywy to ta sama optycznie przebrandowana konstrukcja Tamrona, tyle że z innymi napędami AF.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez agema Zobacz posta
    To nie jest szkło produkowane przez firmę Zeiss, robi je Sony.
    To jest Zeiss, a Zeiss produkuje szkła w tych samych fabrykach, co Sony. Obie te firmy prawdopodobnie korzystają z tego samego parku maszynowego, więc nawet trudno było powiedzieć, kto tak naprawdę odpowiedzialny jest za wciskanie guzików w robotach - inżynier z Sony czy Zeissa (a może ktoś z outsourcingu, kto pracuje dla obu tych firm?). To kompletnie nie ma znaczenia w dzisiejszych czasach.

Nie mylić obiektywów Zeiss spod skrzydeł Sony z obiektywami marki Carl Zeiss - to coś zupełnie innego.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 15-07-2011 o 16:28 Powód: Automerged Doublepost
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Coś już napisał

Domyślnie

.
    Optycznie, ten Zeiss jest zdecydowanie i wyraźnie lepszy od w/w Tamrona i jego pochodnej, jak i jego EF odpowiednika.Być może projekt jest Zeissa, wykonanie na pewno nie.
    Tak czy owak podejrzewam że te szkła lepi Cosina :-D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamol3 Zobacz posta
    No ok. Teraz tylko pytanie czy na pewno NEX-3, a może Olypmus E-P1?
    To może już lepiej Olympusa E-PM1 podobny korpus do Nex'a w sumie http://pictureme.pl/index.php/aktual...onkowy-kompan/

Domyślnie

Zapraszam do lektury http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=38971

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Na razie micro43 bije pozostałych co do oferty obiektywów. Podstawowy komplet stałek już jest. Rybie oko, 12mm f/2, 14mm f/2.5, 17mm f/2.8, 25mm f/1.4, 45mm f/1.8, 45mm f/2.8 macro.... Tylko brakuje im dobrej matrycy... A body z EVF są robione nie wiadomo dlaczego na wzór lustrzanek, skoro można popełnić coś takiego jak NEX-7.
    W pewnym sensie. Bowiem te plastykowe szkiełka mają tak chore ceny, że nie wiem czy taką ofertę można traktować poważnie. Choć fakt Voigtlander 25/0.95 sprawia, że chciało by się go mieć, mimo wielkości i ceny.

A co do szklarni, to IMHO pod tym kątem, co już było tu wielokrotnie wspomniane, jednak lepiej wychodzi SAM. Już teraz jest całkiem sensowny zestaw, a plany są całkiem niezłe.

Pozdrawiam,
    A.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek (G) Zobacz posta
    W pewnym sensie. Bowiem te plastykowe szkiełka mają tak chore ceny, że nie wiem czy taką ofertę można traktować poważnie.
    Zawsze możesz kupić 5D (klasyk) i 24L i nosić to na szyi cały Boży dzień.

Cytat Zamieszczone przez Arek (G) Zobacz posta
    A co do szklarni, to IMHO pod tym kątem, co już było tu wielokrotnie wspomniane, jednak lepiej wychodzi SAM. Już teraz jest całkiem sensowny zestaw, a plany są całkiem niezłe.
    Proszę, nie dalej jak w zeszłym tygodniu czytałem o bardzo konkretnej obsuwie SAM jeśli chodzi o szkiełka (16mm może w październiku ), zresztą nowe puszki też miały być ztcp w czerwcu
    the silence is deafening

Strona 27 z 64 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów