Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
2. Nie po to w 3/5/c3 jest jakiś dziwny interface, aby teraz wstawiać stopkę z alfy.
Niekoniecznie. Ten dziwny interfejs w NEXach jest tylko dlatego, że nie udało im wepchnąć lampy do korpusu. W przeciwnym razie w ogóle nie dawaliby żadnego złącza do zewnętrznej lampy w aparatach z najniższej półki (podobnie jak w GF3). Ale aparat z wyższej półki to co innego, na sanki już zasługuje.

4. Jak ktoś ma NEXa to wie, że dodanie w tym miejscu przycisków spowoduje znaczne zwiększenie gabarytu korpusu, no chyba, że i tak małe LCD zrobią jeszcze mniejsze.
W tym przypadku znaczne zwiększenie gabarytów oznaczać będzie powiększenie korpusu do rozmiarów E-PL2. Jak dla mnie w sam raz.

6. Znając gabaryty 3/7 te kółeczka musiały by mieć wielkość niewiele większą od łepka szpilki
W kompaktach są takie, np. w EX1. Są większe, niż główka szpilki - gdzieś mniej więcej wielkości główki zapałki Ale lepsze takie, niż żadne.

7. i kolejny guziczek ... jak pokazali Panas i Olek, małe gabaryty to jedynie dotykowym LCD można zapewnić
Tyle, że tutaj chyba nie chodzi o jak najmniejsze gabaryty.

Mam nadzieję, że tak ten NEX będzie wyglądał. Dla mnie jest idealny. Byle jakieś sensowne (rozmiarowo, cenowo i jakościowo) stałki do tego były.