ostrzenie manualne "peaking mode"
ostrzenie manualne "peaking mode"
nie tu nie chodzi o ekspozycję, pik pokazuje gdzie jest ostro![]()
Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 12-06-2011 o 01:15 Powód: Automerged Doublepost
Pozdrawiam!
Jest tak samo wygodne/kieszonkowe jak noszenie czegoś takiego:
Nie rozumiem wogóle argumentów, że bezlusterkowce są kieszonkowe. Maja mniejsze wymiary i wagę, ale potrzebują torby fotograficznej tak samo jak każda mała lustrzanka. To się nie zmieni dopóki nie zrobią obiektywu chowanego w body, a na to z oczywistych względów się nie zanosi. Może sobie Sony miniaturyzować nex-y nawet do rozmiaru sensora, ale i tak na koniec zostanie wielki tubus, przykręcany z przodu, który idee niszczy kieszonkowości.
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Może i tak, jeżeli ktoś używa kita, ale z naleśnikami to mieszczą się w kieszeni kurtki, czy bojówek.
Pewnie się da, ale funkcjonalność takiego zestawu w porównaniu do dobrego kompakta, którego to bez problemu możesz schować do dowolnej kieszeni, a posiadającego często jasnego zooma, jest (nawet biorąc poprawkę na wielkość/jakość matrycy) słaba. Po drugie mając na naleśniku kapsel w kieszeni, ciągle obawiałbym się, że mi spadnie i się soczewa porysuje.
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
A mając kompakta w kieszeni nie obawiasz się, że dekielek spadnie? Albo że paprochy powłażą w szczeliny w rachitycznym, teleskopowym tubusie obiektywu i znajdą się na matrycy? Albo że Ci się włączy aparat, obiektyw się wysunie i coś się zatrze w jego mechanizmie? Bo ja już dwa kompakty w ten sposób wysłałem na tamten świat i tamtej pory nie noszę w kieszeni żadnego aparatu, poza telefonicznym...
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu