Jeżeli przeszkadza Ci jakość optyczna w 24-105 to może zastanów się nad 24-70/2.8
Tylko cena już inna i zakres ogniskowych nie bardzo portretowy. Ale moim zdaniem do FF bardzo dobry zoom. Do tego 85 (ewentualnie 85 i 135) załatwią sprawę portretów.
Jeżeli przeszkadza Ci jakość optyczna w 24-105 to może zastanów się nad 24-70/2.8
Tylko cena już inna i zakres ogniskowych nie bardzo portretowy. Ale moim zdaniem do FF bardzo dobry zoom. Do tego 85 (ewentualnie 85 i 135) załatwią sprawę portretów.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
im więcej czytam różnych opcji, to coraz większy mętlik w głowie mi się robi...nie ma co gdybać za dużo. Do portretowania wezmę canona 85/1.8 ; sigmę 50/1.4 oraz sigmę 20/1.8... Do krajobrazu jednak chyba 17-40 z czerwonym paskiem, trochę mnie tylko martwi brak stabilizacji, ale trudno... Do dłuższych ogniskowych w krajobrazie Tamrona 70-300. Co do tej eLki 24-105 to się zastanowię, jak będzie mi brakować takiego uniwersalnego zooma to wtedy dokupię... Dziękuje za wszystkie porady i opinie, bardzo mi to pomogło w utwierdzeniu się w decyzji...