Pokaż wyniki od 31 do 40 z 71

Wątek: Co zamiast Canona 55-250 IS???

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    Niestety nie mogę otworzyć w przeglądarce podanego linka...
    Poprawny link:

http://canon-board.info/showpost.php...46&postcount=7
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    Problem w tym, że 55-250, to nie jest mydlany badziew. Ten obiektyw daje całkiem dobry obraz i z pewnością jest wart swojej ceny. Ale jest zauważalnie gorszy optycznie oraz gorzej zbudowany od każdego 70-200. Oprócz tego 70-200 kryje FF. Dlatego różnica w cenie jest moim zdaniem uzasadniona.
    No dobrze, cechy 70-200 typu FF, metalowa obudowa, metalowy bagnet itd. są warte swojej ceny. Ale co z jakością zdjęć? Obiektyw kupuję żeby robić świetne zdjęcia, a nie po to żeby w przyszłości móc go podpiąć do pełnej klatki. Mam 55-250 i jest z niego nawet zadowolony, ale ciągle zastanawiam się czy jest sens go zmienić na 70-200. Potrzebuję zmiany nie po to żeby mieć obiektyw z lepszą obudową, tylko żeby zdjęcia były lepsze. I nikt nie potrafi mi udzielić odpowiedzi czy tak na pewno będzie. Wszyscy piszą banały że na pewno tak będzie, bo to jest obiektyw klasy L. Czy jak sprzedam 55-250, dołożę 1000 zł i kupuję 70-200/f4 (stabilizacja jest mi niepotrzebna), to zdjęcia nabiorą odczuwalnie lepszej jakości? Będą ostrzejsze, bardziej kontrastowe, będą miały więcej detali? Bo z sampli które widziałem w sieci wynika, że różnica w jakości zdjęć między jednym a drugim obiektywem jest tak subtelna, że aż niewidoczna dla mnie. Przypomnę, że pytam o różnicę w jakości zdjęć, a nie różnicę w solidności wykonania, pewności chwytania, czy bardziej wygodnego pierścienia ostrości.
    Ostatnio edytowane przez Siemek ; 07-01-2011 o 14:17 Powód: Automerged Doublepost
    40D i najtańszy zestaw szkieł: 18-55, 55-250, 50/1.8, 430exII

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów