Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 71

Wątek: Co zamiast Canona 55-250 IS???

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rrredhead Zobacz posta
    wiec krotkie pyt: warto wydawac 1000 zl wiecej na 70-300 IS USM czy zostac przy 55-250 i nadrabiac ostrosc w PS?
    Ale to ostrość jest aż taka zła na tym 55-250? Ja jakoś nie narzekam. Ale JA wolałbym dołożyć do 70-200/4 L - nawet podarował bym już stabilizację, chociaż wiem, że jest to duża zaleta obiektywu.
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

rrredhead
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GhostRider Zobacz posta
    Ale to ostrość jest aż taka zła na tym 55-250? .
    wiesz, to zalezy do czego porownywac. mysle ze stosunek jakosc-cena wypada zdecydowanie na plus dla 55-250, ale w pewnym momencie po prostu przestaje ci to wystarczac.
    dziekuje wszystkim za wypowiedzi, poki co zostane przy 55-250 i dozbieram do Lki.

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Ja też, tak jak wojt, uważam, że warto pomyśleć o stałce jako uzupełnieniu tego zakresu.
    85/1,8 to naprawdę świetne szkło i jestem (prawie :wink pewna, że wtedy zoom pójdzie w odstawkę.

Piszę z własnego doświadczenia, a nie teorii

Bywalec

Domyślnie

70-200/4 lS USM - TYLKO !!!
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

rrredhead
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Selena Zobacz posta
    Ja też, tak jak wojt, uważam, że warto pomyśleć o stałce jako uzupełnieniu tego zakresu.
    85/1,8 to naprawdę świetne szkło i jestem (prawie :wink pewna, że wtedy zoom pójdzie w odstawkę.

Piszę z własnego doświadczenia, a nie teorii
    85 1.8 sni mi sie po nocach, to jest szklo ktore na 200% bedzie moje ale raczej do zastosowania portretowego. nie sadze zeby zastapilo zooma, 85 nawet po cropie to jednak malo np do fotografowania ptakow i niewygodne w sytuacjach kiedy nie za bardzo mozna zastosowac zoom nozny
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez mamut9 Zobacz posta
    70-200/4 lS USM - TYLKO !!!
    zeby mi tunezyjskie dzieci na ulicy pouciekaly na sam widok bialej lufy ?
    Ostatnio edytowane przez rrredhead ; 04-05-2009 o 11:14 Powód: Automerged Doublepost

rrredhead
    Guest

Domyślnie

tak jeszcze teraz znalazlam w innych watkach nieprodukowanego juz Canona 70-210 f/4 albo Canona 70-210 USM 3.5-4.5.
    Moze by warto by taki uzywany dorwac i ktory lepszy? Zna ktos te szkla?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

tak jeszcze teraz znalazlam w innych watkach nieprodukowanego juz Canona 70-210 f/4 albo Canona 70-210 USM 3.5-4.5.
    Moze by warto by taki uzywany dorwac i ktory lepszy? Zna ktos te szkla?
    70-210 USM f/3.5-4.5 - ten mam i ten jest lepszy :-) ale niestety nie ma stabilizacji, jakże przydatnej w teleobiektywach.

Dziś właśnie brakuje u Canona tej klasy szkieł. To taka klasa średnia, a teraz albo plastik-fantastik typu 55-250IS lub niewiele lepsze 70-300IS microUSM; a na drugim biegunie wielkie, ciężkie i drogie L. To taki sposób marketingowców na wyciąganie pieniędzy z kieszeni ludziom tak naprawdę niepotrzebującym profesjonalnego sprzętu.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

rrredhead
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    70-210 USM f/3.5-4.5 - ten mam i ten jest lepszy :-) ale niestety nie ma stabilizacji, jakże przydatnej w teleobiektywach.
    oj tam, 70-200 f/4 L tez nie ma :P oczywiscie zart. chociaz wyczytalam gdzies ze te obiektywy zostaly wycofane z rynku bo stanowily konkurencje wlasnie dla 70-200 f/4.

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Dziś właśnie brakuje u Canona tej klasy szkieł. To taka klasa średnia, a teraz albo plastik-fantastik typu 55-250IS lub niewiele lepsze 70-300IS microUSM; a na drugim biegunie wielkie, ciężkie i drogie L.
    klasa srednia w jakosci zdjec czy wykonaniu? Czy od 55-250 rozni sie na korzysc tylko lepszym wykonaniem i obudowa czy lepsza optyka?

moglbys wrzucic jakies zdjecia?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

oj tam, 70-200 f/4 L tez nie ma
    można dopłacić i będzie miał :-)
    natomiast w przypadku 70-210 choćby nie wiem ile dopłacić, to się nie da :-)

te obiektywy zostaly wycofane z rynku bo stanowily konkurencje wlasnie dla 70-200 f/4.
    zależy jak na to patrzeć.

W moim przypadku to żadna konkurencja, bo gdyby Canon miał w ofercie coś nowego, stabilizowanego pokroju 70-210/3.5-4.5 to bym kupił od nich nowy obiektyw, a że nie ma to obywam się starym :-)

klasa srednia w jakosci zdjec czy wykonaniu? Czy od 55-250 rozni sie na korzysc tylko lepszym wykonaniem i obudowa czy lepsza optyka?
    głównie wykonaniem, a szczególnie napędem AF, który jest cichy, szybki, wewnętrzny, z mozliwością przeostrzania; natomiast rozdzielczość akurat u mnie nie jest priorytetem...

i właściwie 70-210 USM ma dla mnie tylko dwie niedogodności:
    - brak stabilizacji,
    - brak wsparcia przez lens correction w DPP.

natomiast w przypadku chęci zakupu dochodzi trzecia wada w postaci braku nowych egzemplarzy.

moglbys wrzucic jakies zdjecia?
    jest kilka, niestety nie za duże (większych nie mam w tej chwili pod ręką).

tu sa żubry:
    http://canon-board.info/showpost.php...5&postcount=21

i prawie cała ta galeria:
    http://picasaweb.google.com/gwozdztom/DemonyLSkieChudW#

EDIT:
    a takie większe trochę :-)
    http://img398.imageshack.us/img398/2779/img0551z.jpg
    http://img398.imageshack.us/img398/7111/img4023.jpg
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

używka 70-210/3,5-4,5 USM to bdb szkło, zresztą całkiem szybkie i niezle optycznie. 70-210/4 raczej nie polecam.

jak dobry egzemplarz 70-210/3,5-4,5 to imho warto, nawet bardzo warto za tą cene, lepsze od plastików. a jeśli nie chcesz używki - nie warto się pchać w półśrodki, 70-200/4 nawet bez ISa, swietne szkło, i "obędziesz się" bez stabilizacji. no chyba że Cię na nią stać
    C5DII | C40D | Sam8/3,5 | C35/1,4L | SMCTakumar50/1,4 | C70-200/2,8L | C580EXII | m42

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów